Årsmöte med hembygdsföreningen Gratian 10 juli 2022.
Plats Bygdemuseet.

Utdrag ur protokollet

 Kassa- och bokslutsrapport föredrogs: Vid årsskiftet 2021-22 var tillgångarna 9 718 kr.

Inkomsterna har varit 19 207 kr och Utgifter 25 661 kr. Alltså ett minus på 6 544kr.

Årsmötet godkände den ekonomiska rapporten.

§ 6/ Revisionsberättelsen föredrogs. Den hade inga revisionsiakttagelser och föreslog att styrelse och kassör beviljas ansvarsfrihet.

§ 7/ Årsmötet beslöt enhälligt att bevilja ansvarsfrihet för styrelse och kassör. I beslutet deltog inte närvarande styrelseledamöter.

§ 8/ Val av ordförande, vice ordförande och övriga ledamöter.

 Britt-Inger Pettersson omvaldes som ordförande till 2024, liksom Stig Anderback som sekreterare och Bo Anders Johansson som ordinarie ledamot.

Kvarstår till år 2023: Marie Persson, Johnny Söderlund, Barbro Karlsson och Maria Gardfall.

Toolie Anderback och Johanna  Näslund kvarstår till 2023. Övriga ersättare är vakanta.

§ 9/ Till revisorer omvaldes Svante Anderback och Ulrik Dahlgren med Malin Rådbring som ersättare.

§ 10/ Till valberedning valdes Patrik Persson, tillsammans med styrelsen. 

§ 11/ Rapport ang. Gratianbladet.

I likhet med tidigare år är redaktören tacksam för artiklar och foton till Gratianbladet. Vid inbetalningar av medlemsavgiften är det tyvärr några som glömmer att skriva namn och/eller adress  som gör det omöjligt att översända medlemsbladet. Här måste vi bli bättre på att påminna!!!

§ 12 / Medlemsavgifterna, 150 kr för familj och 100 kr för enskild kvarstår för år 2022. Det fanns förslag om höjning av avgifterna men beslutet blev att avvakta till nästa årsmöte. Nu blir det styrelsens uppgift att söka återerövra medlemskap hos de som inte betalat sin avgift för 2022.

§ 13/ Styrelsen vill att årsmötet diskuterar det medlemstapp som skett sedan föregående verksamhetsår. Fram till 4 juli 2022 har endast 57 medlemmar betalat sin medlemsavgift. Om inte vi får in flera avgifter och har samma utgifter som föregående verksamhetsår blir förlusten så stor att inte ens vårt innestående kapital på 9718 kr räcker till. Efter en ingående diskussion beslöt årsmötet att uppdra till styrelsen att

1/ via massmail till medlemmar med e-postadress ge information om det ekonomiska läget,

2/ endast skicka Gratianbladet till de som betalt sin avgift, samt

3/ förhandla om nedsättning av hyran med tanke på att vi saknar el och vatten till Bygdemuseet. Om styrelsen finner att även andra åtgärder är möjliga så ger årsmötet fritt spelrum.

§ 14/ Mötesordföranden tackade för visat intresse och avslutade årsmötet och föreningens sekreterare tackade i sin tur Maria för hennes proffsiga ordförandeskap.

Vid protokollet

 


Förening:

Hembygdsföreningen Gratian

Skapad av: Marie Persson (2022-07-13 12:04:48) Kontakta föreningen
Ändrad av: Marie Persson (2022-07-13 12:07:32) Kontakta föreningen