Om oss

Västerbottens läns hembygdsförbunds övergripande mål är att tillvarata och vårda det västerbottniska kulturarvet i samverkan med sina medlemsföreningar. I förbundet ingår ett sextiotal medlemsföreningar med närmare 6 000 medlemmar.

Förbundet stöder de lokala hembygdsföreningarna i deras arbete och är hembygdsrörelsens kontaktyta mot riksförbund, länsmyndigheter, länsmuseum och andra kulturinstitutioner.

Nyheter

Ordning och reda i hembygdens arkiv

Kursinbjudan från Folkrörelsearkivet i Västerbotten

Hembygdsföreningarna bevarar och förvaltar en stor del av landets rika kulturarv. Hur hanterar man det på bästa sätt? Det och mycket mer ingår i denna arkivkurs som är speciellt riktas till hembygdsföreningarna. Kursen är en del av Sveriges hembygdsförbunds nationella arkivprojekt. Kursmaterial och fika...

Läs mer >

Västerbottens hembygdsfond

Västerbottens hembygdsfond stöder hembygdsföreningar som på ett aktivt sätt utvecklar och förnyar hembygdsrörelsen.

Medel kan utgå i form av stipendier för att exempelvis stödja bok- och broschyrutgivning, utställningsverksamhet, arkivforskning eller därmed jämförbar verksamhet.

Medel kan även sökas av hembygdsföreningar som på ett aktivt sätt utvecklar och förnyar hembygdsrörelsen exempelvis genom mångfaldsarbete eller...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]