Om oss

Välkommen till Hällbybrunns hembygdsförening - din hembygd är där du bor

Hällbybrunns hembygdsförening vill stärka sammanhållningen i lokalsamhället och vara en mötesplats för alla åldrar. Vi verkar för att behålla och belysa ortens historia men också för att vi ska kunna träffas och ha kul. Vi anordnar midsommarfirande, loppisar, utställningar och vandringar. Har du...

Läs mer >

Nyheter

Sörmlandsgården

I år har vi åter haft vår traditionella våffeldag på Sörmlandsgården. Söndagen den 31 juli gräddade vi våfflor och kokade kaffe till ca 120 personer. Göran Axelsson spelade och sjöng medan gästerna satt i skuggan under eken och verkade njuta av eftermiddagen.

Spelmannen på Sörmlandsgården

SOMMARCAFÉER

SOMMARCAFÉER

Måndagar med start 27 juni kl. 14-16 vid Hembygdsstugan.

NATIONALDAGEN

Vi har firat vårt sommarfagra fosterland med kaffe & våfflor i solen vid hembygdsstugan.

Nationaldagen

GÖKOTTA

Göken var inte samarbetsvillig men det var en skön morgon med annan fågelsång. Vi var 4 tappra som fikade vid Lilla Högberget och trots den dåliga väderprognosen tittade solen fram. Men inte göken.

 

Utsikt mot Bergssjön från Lilla Högberget.

Bergssjön

Grön Anna

Många var nyfikna på Grön Anna som under en tid bodde i ett torp i hällbyskogen. Hembygdsstugan blev full när Leif Lindholm berättade om sina efterforskningar.

Vi planerar att vid ett senare tillfälle göra en vandring till platsen där hon bodde, Tallsäter. Det finns spår av byggnader i form av husgrund och...

Läs mer >

Gröna Anna
Leif Lindholm
Visa fler