Om oss

Välkommen till Hällbybrunns hembygdsförening - din hembygd är där du bor

Hällbybrunns hembygdsförening vill stärka sammanhållningen i lokalsamhället och vara en mötesplats för alla åldrar. Vi verkar för att behålla och belysa ortens historia men också för att vi ska kunna träffas och ha kul. Vi anordnar midsommarfirande, loppisar, utställningar och vandringar. Har du...

Läs mer >

Nyheter

Här är vårt preliminära program för vårterminen.

Eventuella ändringar kommer att meddelas här och på anslagstavlan på hembygdsstugan.

Lördag 28 januari kl 14

Samling vid hembygdsstugan för promenad i Övre Hällby. Vi får veta lite om husen som givit namn åt vägarna.  Fika i hemligt hus!

Lördag 25 februari kl 14

Promenad i Nedre Hällby

Lördag 4...

Läs mer >

Tomtestigen var spännande för stora och små!

De som hittade våra 11 tomtar fick något ur tomtemors säck. Även de som inte kunde räkna så långt fick sin belöning. En strid ström av tomteletare kom fram till tomtemor som väntade vid elden med sin "godissäck". Ca 40 personer av olika storlek hittade med...

Läs mer >

Tomtemor får besök
Tomtestigen

Lördagen den 29 oktober kom några glada hattprovare till hembygdsstugan. Det blev en trevlig eftermiddag med hattvisning och fika. 

Hattprovning

I strålande septembersol vandrade vi till platsen där Hällby tegelbruk en gång legat. Där gjorde vi flera fynd, bl a en gammal sko och en pilsnerflaska. Förutom en massa tegelstenar!

Sedan blev det fika i sensommarvärmen.

Fika i höstsolen
Gammal sko
Tegelbruket

I år har vi åter haft vår traditionella våffeldag på Sörmlandsgården. Söndagen den 31 juli gräddade vi våfflor och kokade kaffe till ca 120 personer. Göran Axelsson spelade och sjöng medan gästerna satt i skuggan under eken och verkade njuta av eftermiddagen.

Spelmannen på Sörmlandsgården
Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Vandring i övre Hällby

28 januari 2023 14:00 - 28 januari 2023 16:00

Vi träffas vid hembygdsstugan och går en promenad i övre Hällby. Vi får information om några av de äldre husen och vägarna som fått namn efter husen. Vi avslutar med en fikastund.

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Läs mer >