Om oss

Välkommen till Hällbybrunns hembygdsförening - din hembygd är där du bor

Hällbybrunns hembygdsförening vill stärka sammanhållningen i lokalsamhället och vara en mötesplats för alla åldrar. Vi verkar för att behålla och belysa ortens historia men också för att vi ska kunna träffas och ha kul. Vi anordnar midsommarfirande, loppisar, utställningar och vandringar. Har du...

Läs mer >

Nyheter

Lördagen den 29 oktober kom några glada hattprovare till hembygdsstugan. Det blev en trevlig eftermiddag med hattvisning och fika. 

Hattprovning

Höstens aktiviteter

Lördag 29 oktober kl 14 i hembygdsstugan. Visning av gamla hattar

Är du glad i hattar? Kom och prova!

Lördag 19 november kl 14 i hembygdsstugan. Bilder från Hällbybrunn

Eva-Lis Carlsson visar och berättar.

Det kan tillkomma fler aktiviteter, håll utkik!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

 

Tegelsten

I strålande septembersol vandrade vi till platsen där Hällby tegelbruk en gång legat. Där gjorde vi flera fynd, bl a en gammal sko och en pilsnerflaska. Förutom en massa tegelstenar!

Sedan blev det fika i sensommarvärmen.

Tegelbruket
Gammal sko
Fika i höstsolen

I år har vi åter haft vår traditionella våffeldag på Sörmlandsgården. Söndagen den 31 juli gräddade vi våfflor och kokade kaffe till ca 120 personer. Göran Axelsson spelade och sjöng medan gästerna satt i skuggan under eken och verkade njuta av eftermiddagen.

Spelmannen på Sörmlandsgården

Det blev en mycket trevlig och välbesökt midsommarfest i Hällbybrunn. Midsommarstången var ovanligt vacker och musikanterna var i högform, tack Anne-Marie och Karl-Erik, utan er blir det inget riktigt firande! Ca 140 besökare dansade, fiskade och fikade. Tyvärr hann vi inte sälja alla lotter så det blev en del fina vinster kvar.

Som alla...

Läs mer >

Midsommarstången smyckas
Många dansar
Liten hästskjuts
Visa fler