Om oss

I Halland är hembygdsrörelsen en del av Hallands Bildningsförbund och är alltså inget eget förbund. Region Halland och Hallands Bildningsförbund har tecknat ett utvecklingsavtal som även omfattar hembygdsrörelsen och som innebär att man ska utveckla, sprida och stärka kunskapen om de halländska kulturarven.

Halländska hembygdsrådet har till uppgift att vara samlande...

Läs mer >

Nyheter

Nordhallands nya Hembygdsmuseum invigs lör 10 september!

 

Lördag 10 september slår portarna upp för allmänheten kl 11-14 i Kungsbackas nya Hembygdsmuseum. Adressen är Korsgatan 17 Gårdskulla i Kungsbacka (i närheten av järnvägsstationen).
Kulturnämndens ordförande Kristina Karlsson invigningstalar och dragspelsvirtuosen Lars Karlsson underhåller. Föreningen har vernissage på tre utställningar och Hallands släktforskarförening informerar!
Kaffeservering. Välkomna! 

Riksstämmostaven har anlänt!

Vid Halländska hembygdsrådets första höstmöte i Falkenberg visade ordförande Bo Westman den "riksstämmostav" som överlämnades till Hallands ombud i samband med Sveriges hembygdsförbunds Riksstämma i Nyköping i maj. Nu planeras genomförandet av  Riksstämman i Halmstad 13-14/5 2023! På bilden syns hembygdsrådets representanter från vänster till höger i bild: Lars-Erik Bjelkström...

Läs mer >

Sommarturné med teater och utställning om torp

För att lyfta fram halländska hembygdsrörelsens fleråriga torpforskning genomfördes perioden 6-14 augusti en turné med pjäsen ”Vem älskar Yngve Frej” av Stig Slas Claesson. Berättelsen handlar om betydelsen av ett fornminne. I samband med föreställningar på hembygdsgårdar i Krogsered, Frillesås och Simlångsdalen -  informerades om torpforskningen och pågående LLUH-projektet ”Bygden berättar”, där...

Läs mer >

Teater i Snogge hembygdsgård i Frillesås
Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]