Om oss

Välkommen till Hägerstens Hembygdsförening! Vi dokumenterar gammalt och nytt i ord och bild, bevakar bebyggelse- och planeringsfrågor, ger ut årsskriften Hägerstensbygden och anordnar utställningar, vandringar, bussturer, föreläsningar m.m.

Läs mer >

Nyheter

Höstprogrammet har kommit

Höstens aktiviteter
En del kända programpunkter och några helt nya.
I år har vi hängt på Riksantikvariatets årliga satsning Kulturarvsdagen. De utlovade teaterprogrammen ger lite teaterhistoria som kan vara intressant.
Läs vidare under Program 2019.

program 2019

På gång

Industrisamhället som försvann – Lerkrogen
Söndag 13 november 13.30   

Flera av våra stadsdelar var för inte länge sedan utpräglade industrisamhällen.  Först när man börjar bläddra bland alla våra bilder och går igenom våra skrifter inser man vilken otrolig mängd industrier stora och små, som fanns i Hägersten. Och vilken fantastisk förändring...

Läs mer >

Uppmaning

 

Hej alla nya och gamla medlemmar! Det kommer många returer på våra utskick via mejl. Det tyder på att den mejladress vi har är fel av någon orsak. Vi vill nu be dig som inte fått våra utskick under sista halvåret att skicka en...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

Julmarknad på Lerkrogen

30 November 2019

Söndag 1 december 11.00–15.00

Försäljning av konsthantverk. Kaffeservering. Om du är konsthantverkare är du välkommen att boka in dig på [email protected] alt. 0730 899 799.
Samarbete med Brännkyrka hembygdsförening.

Götalandsvägen 224 (alldeles vid Älvsjö...

Läs mer >

Hägerstens Hembygdsförening

Plats: Lerkrogen, Götalandsvägen 224

Börjar: 30 November 2019 11:00

Slutar: 30 November 2019 15:00

Visa fler aktiviteter