Om oss

Välkommen till Hägerstens Hembygdsförening! Vi dokumenterar gammalt och nytt i ord och bild, bevakar bebyggelse- och planeringsfrågor, ger ut årsskriften Hägerstensbygden och anordnar utställningar, vandringar, bussturer, föreläsningar m.m.

Historia
Hägerstens hembygdsförening bildades 1958 (efter församlingsdelningen) som en ”avknoppning” från Brännkyrka Hembygdsförening som haft hela Brännkyrka församling som sitt arbetsområde.     

Administration och finansiering

Läs mer >

Nyheter

Här hittar du det bildspel som arkitekt Tor Edsjö visade den 16 april 2024 på  vår aktivitet Stockholms Gröna Visioner. Då berättade landskapsarkitekt Thorbjörn Andersson om de olika visioner som tidigare präglat Stockholms utbyggnad och parker till skillnad från dagens planering - som Tor Edsjö kunde visa - där enbart antal bostäder är i...

Läs mer >

Hägerstens hembygdsförening tillsammans med 13 föreningar i Hägersten, i ett upprop för att bevara Hägerstens unika miljö. Protest mot planförslag inlämnat!

Länk till uppropet: 230608 Hägerstensuppropet slutlig.pdf

Pressmeddelande: Pressmeddelande Hägerstensuppropet 20230607utskick.pdf

Hägerstensuppropet i bild
Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Bussresa i Hägersten

4 juni 2024 18:00 - 4 juni 2024 21:00


Årets bussresa! Under några timmar gör vi en rundresa i Hägersten. Det blir några stopp, ett par kortare promenader och en kaffepaus. Kostnad 230 kr. (OBS vi har en liten buss med högst 28 personer – först till kvarn). Anmälan e post [email protected]  alt. 073-6502800 (Annica).

 

Läs mer >

VÅRA BESÖKSMÅL

Skattjakt

Alltid tillgängligt.