Om oss

Habo och Gustav Adolfs hembygdsförening finns och verkar i Habo och Gustav Adolfs församlingar inom Habo kommun, Västergötland (ca 17 km nordväst om Jönköping vid Vättern).

Föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har som målsättning att

  • fördjupa kunskapen om och känslan för hembygdens kultur- och...

Läs mer >

Nyheter


Regnrisken till trots kunde vi med glädje konstatera att uppskattningsvis ca 600 personer kom för att fira årets nationaldag tillsammans med oss, Fritids- och kulturförvaltningen samt Habo Företagarna! Ett firande som inramades av tonerna från Kulturskolans ungdomsband och Sång-i-gångkör, vilka båda underhöll oss alla med stor behållning, samt innehöll...

Läs mer >

I ett samarrangemang med Fritidsgården och Motorgården Habo samt inte minst A-traktorburen ungdom kunde vi den 15 maj med stor glädje arrangera en generationsöverskridande vårfest. Det blev ett somrigt evenemang i hembygdsparken med dofter av grillat, varvade motorer, signalhorn och toner av skvalande rock ‘n’ roll. Med andra ord en kväll i...

Läs mer >

Vi — det vill säga Gunnel Carlsson, Gun-Britt Walmborg och undertecknad — har haft förmånen att träffa och lära känna elever från Storhagens fritidshem under onsdagar i april och början av maj månad. Det har varit årskurs 3- och 4-elever som har varit på besök i Profoss.

Varje gång...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Träff med veteranfordon i hembygdsparken

11 augusti 2024 14:00 - 11 augusti 2024 17:00

På söndag den 11 augusti ges ett gyllene tillfälle att både själv rulla ut med och att beskåda andras veteranfordon — såväl mopeder, motorcyklar, personbilar, traktorer, lastbilar som bussar. Alla sådana typer av fordon som är 30 år eller äldre hälsas således varmt välkomna till vår veteranfordonsträff i Habo hembygdspark!

Sommarfika kommer att finnas till...

Läs mer >

Våffelfika

18 augusti 2024 13:00 - 18 augusti 2024 17:00


Den 18 augusti mellan klockan 13 och 17 bjuder vi in till en gofika med nygräddade våfflor, serverade i en av hembygdsparkens anrika stugor.

Varmt välkommen!

Läs mer >