Om oss

Frösö hembygdsförening driver hembygdsgården Stocke Titt och ordnar aktiviteter med anknytning till Frösön. Hembygdsgården är ett populärt besöksmål med storslagen utsikt över Storsjön och fjällen i väster. Här finns ett mysigt café, ett utsiktstorn och lokaler för möten, musik, utställningar, konferens och fest samt för tunnbrödsbak. Dessutom har barnen en rolig lek- och balansbana. Hembygdsgården står på den plats där Frösö Trivialskola existerade från 1679 till 1847. Då flyttades utbildningen till Östersund och det nybyggda läroverket.

Den mest välbesökta av våra aktiviteter är midsommarfirandet med musik, dans och lekar . Vi arrangerar även föredrag om historia, natur och kultur, som regel varje första onsdag i månaderna sept-dec samt febr-juni. Vid våra historievandringar besöker vi med kunnig guide olika historiska miljöer på Frösön. I slutet av sommaren brukar många familjer lockas till  "drakfesten", när man tillverkar och flyger drake på de stora gräsytorna. 

Många kommer till hembygdsgården för att besöka café Stocke Titt, där Barbro och Tommy Edler sköter verksamhet och öppethållande. Året om kan besökare ta trapporna upp i utsiktstornet och beundra vyerna över Storsjön och bort mot fjällen. Informationstavlor visar namn på de olika topparna. På området finns även andra informationstavlor med lite av platsens historia. 

Vår moderna samlingslokal "Stockesalen" kan ta in 95 personer. Där sker våra föredrag och andra möten. Men den kan även hyras för sammankomster, fester och kulturarrangemang såsom mindre konserter och akustisk musik. En bakstuga för tunnbrödsbak ligger i undervåningen. Den rustika Mällbylogen kan användas för utställningar, musik och dans.

Det stora vita Zetterströmska biblioteket från 1834 och lärarbostaden från 1735 står kvar från tiden 1679-1847. Då låg här en stor internatskola "Frösö Trivialskola" med drygt hundra elever, lärare och skolpigor i skolhus, elevbostäder med mera.