Årsmötet 2018

Ny ordförande

Hembygdsföreningen hade sitt årsmöte i bygdegården den 20 mars 2018. 33 medlemmar deltog i mötet som leddes av Lars Bäckman. Han hade undanbett sig omval som ordförande men kvarstår som styrelseledamot. Till ny ordförande valdes Ellen Marie Martinsen. Övriga i styrelsen 2018 är Lena Mührer, Pia Jakobsson (Jakobs), Gunnar Geisle, Bertil Sahlin och Lisen Kebbe (nyval). Den sistnämnda ersätter Hans Elford, som hade undanbett sig omval.

Det gångna året har varit fyllt av aktiviteter som inleddes med att Gotlands Balalajkor spelade i Bygdegården i mars. Därefter valborgsmässofirande vid Kronvall där talet till våren hölls av Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD, som är sommarboende i Eksta. Det blev också en kulturkväll i början på augusti vid Kronvall med Gun Vestholm, Gotlands Museum, som berättade om den danska invasionen 1361. Och i början på november var det som vanligt ärtsoppsfest i bygdegården.

Efter årsmötet visade Per Widerström, Gotlands Museum, bilder från de arkeologiska utgrävningarna i Eksta i juli 2017 och berättade om fynden.

 

Aktiviteter våren 2018

Vårens aktiviteter finns nu här till höger.