Om oss

Byske kyrkstad förening verkar för att främja och bevaka kammarägarna i Byskes gemensamma intressen samt bevara och levandegöra kyrkstadsseden. Föreningen äger en visningskammare i kyrkstaden som är öppen för visning för allmänheten ett antal gånger per år. Visning kan också bokas via styrelsen.

Kyrkstäder, med sina tillfälliga bostäder för långväga kyrkobesökare,...

Läs mer >

Nyheter

Lördagen den 10 september är det dags för skördemarknad på hembygdsområdet och vi håller öppet i visningskammaren kl.12:00-15:00. Kom och värm dig vid en mysig brasa och besök en genuin kyrkkammare från 1870-talet!

Under julmarknaden vid Lars-Nischagården i Byske öppnar kyrkstadsföreningen upp visningskammare 10A. Kom och träffa tomten! Föreningen bjuder på glögg och pepparkakor. Evenemanget sker i samarbete med Hembygdsföreningen.

Till första advent hölls åter traditionell julmarknad på hembygdsområdet. I visningskammaren kunde barnen knacka på och träffa tomten medan föreningen bjöd på glögg och pepparkakor i kammaren intill. Arrangemanget blev som vanligt välbesökt med ett 80-tal barn som fick berätta sin önskelista för tomten och lika många vuxna som fick...

Läs mer >

Visa fler