Om oss

Välkommen till By sockengille! Ett hembygdsförening i Avesta kommun, södra Dalarna. Här kan du läsa om våra evenemang och aktuella händelser, om vår vackra hembygdsgård och dess olika byggnader, och om sockengillet och dess historia. Klicka på "Meny" i sidans övre vänstra hörn för att se innehållet på denna webbsida.

Hembygdsföreningen...

Läs mer >

Nyheter

Välkommen till höstmarknad på By hembygdsgård den första helgen i september! En härlig tradition i skördetid. 

Marknadsstånden fylls av nyskördade bär och grönsaker, det finns sylt, bröd, hantverk och lotterier. Eller kom och bara ungås och njut av gott kaffe och hembakt fikabröd, som serveras i torpet. I gillesstugan finns lunchservering...

Läs mer >

Gillessalen i By hembygdsgård
Höstmarknad på tunet
Hemslöjden fönster

Helgen 19-20 augusti har vi sommarens sista helgcafé på By hembygdsgård. Vi bullar upp med kaffe, te, hembakt och våfflor. Vi puffar lite extra för ullutställningen, och ta gärna med ditt eget handarbete!

Vi öppnar även upp de övriga husen på hembygdsgården, och By hemslöjd håller öppet. I museets utställning om...

Läs mer >

Cafe på By hembygdsgård
Portlidret1
Gillessalen i By hembygdsgård

Välkommen till By hembygdsgård, pärlan vid Bysjön! Under sommaren har vi öppet på hembygdsgården och caféet på lördagar och söndagar kl 11-17.

Här kan du dricka kaffe med hembakat bröd i vacker miljö. Här har vi också visningar av gårdens samlingar och hus. By hemslöjd har öppet samma tider som...

Läs mer >

Cafe på By hembygdsgård
By hemslöjd finns i Gillestugan på By hembygdsgården, med utsikt över tunet.

Välkommen till en ny föreställning för hela familjen på By hembygdsgård! Bu finns biljetter att köpa till Emil i Lönneberga, i regi av David Johansson, och med skådespelare från bygden.


"Emil, förgrömmade unge!"

Emil, en liten kille som bor i Lönneberga socken i Småland, är en kille med stort hjärta och...

Läs mer >

Emil23_affisch


Välkommen att fira midsommar på By hembygdsgård! Här blir det danslekar kring midsommarstången, folkdansuppvisning, fiskdamm och musik. Fika, lotter och korv finns till försäljning. 

Firandet börjar kl 11 på midsommarafton den 23 juni, med spelmän på tunet, en fiskdamm för de minsta, och försäljning av korv, fika och lotter.

Kl 12 reses stången,...

Läs mer >

Midsommardans by hbg
Visa fler