Om oss

Hembygdsföreningen By sockengille bildades år 1924. Initiativtagare och drivande motor redan från starten var författaren och hembygdsvännen Carl Larsson i By (1877–1948) och kretsen kring honom. Han var även den drivande kraften vid tillkomsten av By hembygdsgård fyra år senare, 1928.

Syftet med gillet och hembygdsgården var från början att...

Läs mer >

Nyheter

Afternoon tea på fars dag

Välkommen att avnjuta afternoon tea på By hembygdsgård på fars dag, den 8 november! Här finns bland annat på snittar och minipaj, och scones och marmelader så klart! 

Sittningar kl 12-17. Kostnad: 210 kr per person.

Bordsbokning, senast den 5 november, på tel: 0709-66 07 51.

Välkommen till By sockengille!

... och välkommen att besöka vår vackra hembygdsgård - "porten till Dalarna"!

För arrangemang och öppettider under detta coronans år, se ovan under Inställda arrangemang etc.Nedan följer en kavalkad med bilder och information om de byggnader som finns på hembygdsgården.

Gillestugan, By hembygdsgård. Foto: Ronnie Jensen.

 

År 2018 var det 90 år sedan gården...

Läs mer >

Skördefest på By hembygdsgård

Den första helgen i september är det traditionsenligt skördefest i södra Dalarna. By sockengille deltar under lördagen och söndagen, 5-6 september kl. 10-15, genom att anordna en skördefest på hembygdsgården.

Bl.a. har vi sopplunch och öppen caféservering. På tunet blir det marknad där lokala varor ingår. By hemslöjd har sin försäljning öppen.

Om...

Läs mer >

Årsstämma för By sockengille

Den p.g.a. coronapandemin uppskjutna årsstämman kommer nu att hållas på tunet på By hembygdsgård söndagen den 23 augusti 2020, kl. 13.00. Mötet hålls alltså utomhus, på tunet, p.g.a. pandemin med glest mellan sittplatserna. Vid regn flyttas stämman till Solbacka bystuga, där det också finns gott om utrymme. Tag gärna med egen...

Läs mer >

Visa fler