Om oss

Välkommen till By sockengille! Ett hembygdsförening i Avesta kommun, södra Dalarna. Här kan du läsa om våra evenemang och aktuella händelser, om vår vackra hembygdsgård och dess olika byggnader, och om sockengillet och dess historia. Klicka på "Meny" i sidans övre vänstra hörn för att se innehållet på denna webbsida.

Hembygdsföreningen...

Läs mer >

Nyheter

Tack till alla som kom och tittade på vår föreställning Emil i Lönneberga på By Hembygdsgård sommaren 2023! Nu söker vi folk mellan 5-100 år som vill engagera sig och var med om en upplevelse utöver det vanliga!

Det är fantastiskt härligt att få en sådan respons som vi fick...

Läs mer >

Teaterannons

Extraöppet på BY HEMSLÖJD i By hembygdsgård lördag 9/12 kl 11-14!

Presentbutiken på By Hembygdsgård. Här hittar du material till våra sockendräkter. Nittsjö keramik med årets luvnissar, skålar och blomkrukor mm. Plädar, filtar, smidesljusstakar mm. Silversmycken, mörksuggor, dalahästar och lokalproducerad honung.

Välkommen!

By hemslöjd interiör

Tyvärr måste vi ställa in alla höstlovsaktiviteter som planerades på By hembygdsgård, p.g.a. sjukdom. Vi önskar er alla en mysig höstlovsvecka! 

Vi planerar två lördagscaféer i höst: den 7 oktober samt den 28 oktober. 

Först ut den 7 oktober är Lars Östlund som berättar r om familjen Björkman på Smedsbo herrgård utifrån fakta, berättelser och brev. 

Den 28 oktober berättar Inger M Eriksson om Posten i By. 

Tid: Kl 15:00...

Läs mer >

Gillessalen i By hembygdsgård

Välkommen till höstmarknad på By hembygdsgård den första helgen i september! En härlig tradition i skördetid. 

Marknadsstånden fylls av nyskördade bär och grönsaker, det finns sylt, bröd, hantverk och lotterier. Eller kom och bara ungås och njut av gott kaffe och hembakt fikabröd, som serveras i torpet. I gillesstugan finns lunchservering...

Läs mer >

Höstmarknad på tunet
Gillessalen i By hembygdsgård
Hemslöjden fönster
Visa fler