Om oss

Välkommen till By sockengille! Ett hembygdsförening i Avesta kommun, södra Dalarna. Här kan du läsa om våra evenemang och aktuella händelser, om vår vackra hembygdsgård och dess olika byggnader, och om sockengillet och dess historia. Klicka på "Meny" i sidans övre vänstra hörn för att se innehållet på denna webbsida.

Hembygdsföreningen...

Läs mer >

Nyheter

Välkommen att dansa och sjunga ut julen på Tjugondag Knut den 13 januari! Vi välkomnar både stora och små, medlemmar och andra till Julstuga på By hembygdsgård.

Det blir en kväll med sång och musik, ringlekar, dans och förtäring i form av smörgås och kaffe med kaka.Entré 50 kr inkl. förtäring....

Läs mer >

Välkommen  till den traditionella julmarknaden lördag den 19 november på By hembygdsgård! Här finns något för både stora och små. I gillestugan serveras gröt och jultallrik, och i torpet vankas kålsoppa. Köp din gran, träffa Mulle och tomten, och titta på allt vackert i By hemslöjd. 


BY HEMBYGDSGÅRD lördag den 19...

Läs mer >

Julmarknad 2022
julaffisch 2022

Välkommen till familjeaktiviteter under höstlovet! Kom och umgås och upplev höstmysiga och höstrysiga saker i och kring vår hembygdsgård. Välkommen till familjeaktiviteter under höstlovet! Kom och umgås och upplev höstmysiga och höstrysiga saker i och kring vår hembygdsgård. 

Även i år har vi lovaktiviteter för barn och familjer på hembygdsgården...

Läs mer >

Välkommen till en filmkväll utöver det vanliga! Gamla filmer från By och Horndal visas och presenteras av Bengt Söderqvist och Sture Bylén. 

Plats: Solbacka bystuga

Tid: söndag den 28 augusti kl 18.

Observera lokalen, kom i tid för att få plats! 

Pris: 120 kr inkl kaffe i pausen. 

Filmvisning Gunnar Sälgström

Välkommen till hembygdsgården under Slånkvicku! Här har vi café varje dag, och under veckan också lunchservering. By hemslöjd och museet har öppet, och några dagar arrangerar vi musikcafé. 


Varje dag:

  • Café i Gillestugan, öppet i By hemslöjd och Museet öppet kl 11-17 (lördag 23/7-sön 31/7).
  • Lunchservering kl 11-14 (måndag 25/7-sön (31/7)

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Årsstmämma 2023

26 mars 2023 15:00 - 26 mars 2023 17:00

By sockengille kallar sina medlemmar till årsstämma för 2023.

Tid och plats: 26 mars kl 15 i gillestugan på By hembygdsgård.

Dagordning har skickats på mejl till medlemmar på e-postlistan. Om du vill ha dagordningen, skicka ett mejl till [email protected] 

Efter sedvanliga förhandlingar bjudes medlemmarna på fika och underhållning. 

Välkomna! 

Läs mer >