Om oss

Välkommen till By sockengille! Ett hembygdsförening i Avesta kommun, södra Dalarna. Här kan du läsa om våra evenemang och aktuella händelser, om vår vackra hembygdsgård och dess olika byggnader, och om sockengillet och dess historia. Klicka på "Meny" i sidans övre vänstra hörn för att se innehållet på denna webbsida.

Hembygdsföreningen...

Läs mer >

Nyheter

Välkommen  till den traditionella julmarknaden lördag den 19 november på By hembygdsgård! Här finns något för både stora och små. I gillestugan serveras gröt och jultallrik, och i torpet vankas kålsoppa. Köp din gran, träffa Mulle och tomten, och titta på allt vackert i By hemslöjd. 


BY HEMBYGDSGÅRD lördag den 19...

Läs mer >

Julmarknad 2022
julaffisch 2022

Välkommen till familjeaktiviteter under höstlovet! Kom och umgås och upplev höstmysiga och höstrysiga saker i och kring vår hembygdsgård. Välkommen till familjeaktiviteter under höstlovet! Kom och umgås och upplev höstmysiga och höstrysiga saker i och kring vår hembygdsgård. 

Även i år har vi lovaktiviteter för barn och familjer på hembygdsgården...

Läs mer >

Välkommen till en filmkväll utöver det vanliga! Gamla filmer från By och Horndal visas och presenteras av Bengt Söderqvist och Sture Bylén. 

Plats: Solbacka bystuga

Tid: söndag den 28 augusti kl 18.

Observera lokalen, kom i tid för att få plats! 

Pris: 120 kr inkl kaffe i pausen. 

Filmvisning Gunnar Sälgström

Välkommen till hembygdsgården under Slånkvicku! Här har vi café varje dag, och under veckan också lunchservering. By hemslöjd och museet har öppet, och några dagar arrangerar vi musikcafé. 


Varje dag:

  • Café i Gillestugan, öppet i By hemslöjd och Museet öppet kl 11-17 (lördag 23/7-sön 31/7).
  • Lunchservering kl 11-14 (måndag 25/7-sön (31/7)

Läs mer >

Den välkända familjeföreställningen "Madicken på Junibacken" kommer tillbaka till By hembygdsgårds friluftsteater! Den 8 och 10 juli är det äntligen dags igen för den uppskattade föreställningen med David Johansson som regissör och en ensemble av barn och vuxna från Avesta med omnejd.

Fakta om föreställningen:

Föreställningsdatum: fredag 8 juli kl...

Läs mer >

Madicken 2019_paraplyflygfärd
Madicken 2019_barnen jublar
Visa fler