Om oss

Hembygdsgården är vackert belägen i Lillgrytan, två kilometer norr om Brunflo, på en liten höjd väster om järnvägen fullt synlig från E14/E45. Gården har gamla anor och benämndes Lill-Grytan. Den har tidigare varit både gästgiveri och tingshus.

Hembygdsgården är också en av hållpunkterna på S:t Olavsleden, världens nordligaste pilgrimsled. Leden är...

Läs mer >

Nyheter


I år har Brunflo hembygdsförening drivit Sommarkaféet i egen regi från midsommarafton och till den 25 juni, genom vår kassör Ingegerd Lingblom med döttrar. Vi erbjöd hembakade kakor, bullar, tunnbrödstutar och våra populära våfflor.

Fom måndagen den 26 juni till den 30 juli kl 11-16 har vi dagligen arrenderat ut...

Läs mer >

Lördagen den 28 maj kl 10 så samlades 12 medlemmar i Brunflo hembygdsförening för att fixa till hembygdsgården inför sommarsäsongen. Det rensades i rabatter, klipptes gräs, nya röjsågen invigdes, mattor piskades, det dammsugades, ommöblering skedde och sist men inte minst så samlades vi vid fikaborden för att dricka kaffe och...

Läs mer >


Den 20-22 maj var det den sextonde Landsbygdsriksdagen och då var alla välkomna till ett försommarfagert Jönköping. Det var inspirerande och roliga dagar och Sveriges hembygdsförbund hade en monter som bl a innehöll ett tryckt tyg som förställde Brunflo hembygdsförenings huvudbyggnad i Lillgrytan och bl a ser vi på fotona besök av...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Brunflo hembygdsgård

Alltid tillgängligt.

Brunflo hembygdsgård är vackert belägen i Lillgrytan, två kilometer norr om Brunflo, på en liten höjd väster om järnvägen. Gården har gamla anor med en huvudbyggnad från slutet av 1700-talet och benämndes Lill-Grytan. Den har tidigare varit både gästgiveri och tingshus.

Du är alltid välkommen till hembygdsgården för att uppleva miljöerna...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: haggmarkmichael66 (at) gmail.com byt ut (at) mot @