Om oss

Hembygdsgården är vackert belägen i Lillgrytan, två kilometer norr om Brunflo, på en liten höjd väster om järnvägen fullt synlig från E14/E45. Gården har gamla anor och benämndes Lill-Grytan. Den har tidigare varit både gästgiveri och tingshus.

Hembygdsgården är också en av hållpunkterna på S:t Olavsleden, världens nordligaste pilgrimsled. Leden är...

Läs mer >

Nyheter

Lördagen den 28 maj kl 10 så samlades 12 medlemmar i Brunflo hembygdsförening för att fixa till hembygdsgården inför sommarsäsongen. Det rensades i rabatter, klipptes gräs, nya röjsågen invigdes, mattor piskades, det dammsugades, ommöblering skedde och sist men inte minst så samlades vi vid fikaborden för att dricka kaffe och...

Läs mer >


Den 20-22 maj var det den sextonde Landsbygdsriksdagen och då var alla välkomna till ett försommarfagert Jönköping. Det var inspirerande och roliga dagar och Sveriges hembygdsförbund hade en monter som bl a innehöll ett tryckt tyg som förställde Brunflo hembygdsförenings huvudbyggnad i Lillgrytan och bl a ser vi på fotona besök av...

Läs mer >

Nu har vi fått nya specialtillverkade dörrar till både Logen och Lantbruksmuséet som kan ersätta de gamla som med åren blivit murkna.

När dörrarna anlände till oss har Mats Gidlund lett arbetet med ytbehandling med bryggsmörja och montage av tillbehör och uppsättning av dem.

Förutom att de ser fina ut så luktar det...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Brunflo hembygdsgård

Alltid tillgängligt.

Brunflo hembygdsgård är vackert belägen i Lillgrytan, två kilometer norr om Brunflo, på en liten höjd väster om järnvägen. Gården har gamla anor med en huvudbyggnad från slutet av 1700-talet och benämndes Lill-Grytan. Den har tidigare varit både gästgiveri och tingshus.

Du är alltid välkommen till hembygdsgården för att uppleva miljöerna...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: haggmarkmichael66 (at) gmail.com byt ut (at) mot @