Hembygdsdagen 2018

Mats och Sonja underhöll.

 Så var hembygdsdagen avklarad. Det kanske ser lite tomt ut på bilderna, men jag fick leta i alla skuggiga vrår för att hitta publiken. Trots det otroligt varma vädret hade vi ändå drygt 80 besökare, vilket var riktigt bra!

 

”Gubbar” på ljugarbänken.

Björn Lüning berättade om sin senaste bok.
Det där med SWISH är inte det lättaste.

 

Nu tar vår studiecirkel sommaruppehåll.
Vi startar åter i höst, tid meddelas senare.

Här är en länk till vårt bildarkiv, ännu så
länge inte så mycket och kanske lite rörigt.
Så där! Årsmötet är avklarat och alla vi som var där fick höra Sven-Göthe Lidheim berätta historien bakom ”Årets Ölandsby” och hur det var när Byxelkrok fick utmärkelsen. Lennart Bohlin informerade oss om utbyggnaden av Byxelkroks hamn. Paul Olofsson slutade som styrelseledamot och i hans ställe trädde Torbjörn Johansson in. För övrigt ser styrelsen ut som tidigare.
 

Så var det slut på julhelgerna och tillbaka till vardagen igen. Med anledning av ”Årets Ölandsby” har vi blivit utsedda att hålla i invigningen av Öland spirar vid hembygdsgården under Kristi Himmelsfärdshelgen. För att ha något att erbjuda alla besökare behöver vi bland annat hjälp med att fylla på vår plantförsäljning och loppis. Allt överflöd av sådda plantor, delade perenner och överflödiga ”bra att ha-grejer” mottages tacksamt. Lite tidig påminnelse kanske, men vi vet att frökatalogerna redan har landat i brevlådorna.

  Efterlysning
balja22 balja3 Kagge red
Finns det någon som har dessa eller liknande (vol 8-12 L ) så
tar hembygdsföreningen tacksamt emot dem som gåva.
Skall användas vid kommande aktiviteter vid hembygdsgården.

 

Boksläpp 2018


Så där ja, då var boksläppet av Öländsk Bygd 2018 avklarat liksom adventskaffet i Böda församlingshem för cirka 60 kyrkobesökare. Är allt klart för i år då? Nej minsann, vi deltar i Byxelkroks julmarknad i Norrgården den 9 december också. Välkomna dit!

Höstfest 2017

 

Välkommen på höstfest den 17 november kl 18 i Böda församlingshem. Kroppkakor, sång och musik med mera. Anmälan senast onsdag den 15 nov till Gertie tfn 0485 223 61.

Välkomna!

 

Midsommarfirandet 2017

1midsommar

Så där! Då var midsommarfirandet avklarat! Nu ser vi fram emot vårt sommaröppethållande som börjar den 3 juli kl 13.00. Vi efterlyser också duktiga konsthantverkare som kan vara med oss någon/några eftermidagar och visa/sälja sitt hantverk. Dessutom behöver vi fylla på vår loppis, där all behållning går till hembygdsföreningen. Har du något som är bra, men som du inte behöver, tar vi tacksamt emot det. Kontakta någon av oss i styrelsen om du har något att skänka eller är bra på något småhantverk.

2midsommar

Vem, vad och var

Nu har Böda Hembygdsförening ytterligare en hemsida där vi kommer att lägga in bilder och dokument som vi digitaliserat. Ännu finns inte så mycket men vi hoppas att det skall bli lite mer.

Böda Hembygdsförening


Vår studiecirkel med genomgång och digitalisering av gamla bilder och dokument har nu starta igen. Vi träffas kl 18 onsdagar i Nybygget. Välkommen att titta in om du har frågor runt egna bilder eller vill delta i cirkeln.

Alla hjärtligt välkomna!


Öländsk Bygd 2016 – 2017

Öländsk Bygd

67:e årgången

Pris kr 100:-

Återförsäljare: ICA, hembygdsföreningen med flera

Åkerbo Hembygdskrets

Nytt tak

Så har Alvarastugan fått ett nytt tak.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter