Veckans aktiviteter

VS

    Veckans aktiviteter

Tisdag 4 december kl 09.00 – ca 12.00:  Arbetsdag (vi träffas i Nybygget kl 09.00)

OBS!!!! Ny dag för studiecirken vecka 49

Tisdag 4 december kl 18.00 – 21.00: Studiecirkel i Nybygget

Fredag  7 december kl 09.00 – 12.00 Fotografering och digitalisering av föremål (Nybygget)

 

Höstfest

Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

 

Ny hemsida

Den 1 januari 2019 får vår hemsida ett nytt utseende. Du kan redan nu ta del av den på adressen: https://nya.hembygd.se/boda-hembygdsforening/ . Den gamla adressen (https://www.hembygd.se/boda-hembygdsforening) gäller även efter 1:a januari.

Ölands Skördefest 2018

Så var skördefesten till ända, denna märkliga höst då plommonträdet stod i full blom och Böda är inte längre Årets Ölandsby. Tack alla frivilliga krafter som bidragit till att vi fick tre lyckade dagar vid hembygdsgården. Nu återstår att plocka undan det sista och vila våra trötta ben. Men…vilan blir inte så lång! Vi är ganska involverade i Skäftekärrs julmässa under allhelgonhelgen. Vi ses då!

Vem, vad och var

Vem, vad och var


Vår studiecirkel med genomgång och digitalisering av gamla bilder och dokument startar åter onsdagen den 17:e, då träffas vi kl 18 i Nybygget. Välkommen att titta in om du har frågor runt egna bilder eller vill delta i cirkeln.

Alla hjärtligt välkomna!


Besök på Hembygdsgården

I går kom landstingets Solbuss med ett helt gäng glada människor från Åkerbohemmet och Omtanken. Efter en dagsutflykt på norra Öland drack de sitt eftermiddagskaffe hos oss på hembygdsgården i det sköna sommarvädret. Så trevligt!


Hembygdsdagen 2018

Mats och Sonja underhöll.

 Så var hembygdsdagen avklarad. Det kanske ser lite tomt ut på bilderna, men jag fick leta i alla skuggiga vrår för att hitta publiken. Trots det otroligt varma vädret hade vi ändå drygt 80 besökare, vilket var riktigt bra!

 

”Gubbar” på ljugarbänken.

Björn Lüning berättade om sin senaste bok.
Det där med SWISH är inte det lättaste.

 

Nu tar vår studiecirkel sommaruppehåll.
Vi startar åter i höst, tid meddelas senare.

Här är en länk till vårt bildarkiv, ännu så
länge inte så mycket och kanske lite rörigt.
Så där! Årsmötet är avklarat och alla vi som var där fick höra Sven-Göthe Lidheim berätta historien bakom ”Årets Ölandsby” och hur det var när Byxelkrok fick utmärkelsen. Lennart Bohlin informerade oss om utbyggnaden av Byxelkroks hamn. Paul Olofsson slutade som styrelseledamot och i hans ställe trädde Torbjörn Johansson in. För övrigt ser styrelsen ut som tidigare.
 

Så var det slut på julhelgerna och tillbaka till vardagen igen. Med anledning av ”Årets Ölandsby” har vi blivit utsedda att hålla i invigningen av Öland spirar vid hembygdsgården under Kristi Himmelsfärdshelgen. För att ha något att erbjuda alla besökare behöver vi bland annat hjälp med att fylla på vår plantförsäljning och loppis. Allt överflöd av sådda plantor, delade perenner och överflödiga ”bra att ha-grejer” mottages tacksamt. Lite tidig påminnelse kanske, men vi vet att frökatalogerna redan har landat i brevlådorna.

  Efterlysning
balja22 balja3 Kagge red
Finns det någon som har dessa eller liknande (vol 8-12 L ) så
tar hembygdsföreningen tacksamt emot dem som gåva.
Skall användas vid kommande aktiviteter vid hembygdsgården.

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter