Om oss

Björksta Hembygdsförening bildades 12 juni 1975.

BJÖRKSTA HEMBYGDSFÖRENING

Den 12 dec 1974 hölls en ”första samling för bildande av hembygdsförening” hos Rut Johansson i Tomta. Närvarande förutom värdinnan var Bror Eklund, Inga Andersson, Sven-Erik Wallén, Börje Lundh och Elly Elowson-Anda. Man beslöt då att bjuda in sockenborna till...

Läs mer >

Nyheter

Kontrollrunda

Tillsammans med Länsstyrelsens representant Anna Onsten Molander, samt arkeolog Sven-Gunnar Broström har vi nu gjort en kontrollrunda i Björksta Bronsåldersbygd för att se hur väl underhållet har utförts, och om det finns förbättringar och nya idéer att komma med. T.ex en självstängande grind som alternativ till en stätta.

Vid Gränvad...

Läs mer >

Vid Gränvad fanns tydligen något av speciellt intresse. Carl-Olof Rydberg, Sven-Gunnar Broström, Anna Onsten Molander och Leif Lindborg diskuterar.

Slåtter

Årets slåtter är avklarad. Temperaturen var riktigt behaglig, och vi besvärades inte av några insekter. I början hade vi sällskap av en sympatisk sådan, påfågelöga, men den uppskattade tydligen inte vårt sällskap utan försvann därifrån. Fröställningar av nio nattvioler var vi noga med att lämna orörda.

Efter en kaffepaus hann vi...

Läs mer >

Rastplatsen

Hittills i år har rastplatsen blivit klippt tre gånger och samtidigt har siktröjning stegvis pågått, dels av trafiksäkerhetsskäl och dels för att man ska kunna se hela den vackra bron. Att rastplatsen fyller sin funktion ser man ju ganska ofta. Idag t.ex hade vi sällskap av fem besökare, en mc-förare...

Läs mer >

Visa fler