Om oss


Björkö är till ytan den näst största ön i Öckerö kommun med stora orörda områden. Här finns en artrik flora med blåsippor, vitsippor och gullvivor som vanliga inslag om våren. Strövområdena bjuder besökaren på såväl öppna hagmarker som skyddande skog och släta berghällar. Idag bor ca 1500 personer på ön men under...

Läs mer >

Nyheter

Måndagen den 10 juni strandstädade medlemmar ur Hembygdsföreningen sträckan från Hembygdsboa till Kolvik. 

Fredagen den 24 maj ordnade vi en liten invigning av Hembygdsboa i hamnen för klass 4 från Björkö skola som vi haft en del samarbete med detta läsår. Deras lärare Anna Juhlin klippte bandet och sedan blev det visning av fiskeredskapen som är utställda i boa. Givetvis bjöds alla sedan...

Läs mer >

Lördagen den 27 april möttes vi till arbetsdag utanför Hembygdsboa i hamnen för att färdigställa en altan utanför sjöboden. Snart är arbetet med Hembygdsboa klart. Vi ser fram emot att kunna ta emot många besökare i sommar.

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Äggostens dag

20 juli 2024 11:00 - 20 juli 2024 14:00

Välkommen till Hembydsboa för vår årliga Äggostens dag. I år blir det även invigning av vår renoverade och färdigställda fiskebod med utställningsföremål om fisket förr.

Läs mer >

VÅRA BESÖKSMÅL

Öppet Hus i Hembygdsboa

2024-06-29 till 2024-08-03 Öppet lördagar kl. 12.00-14.00

Välkommen att titta in i Hembygdsboa och vår utställning om hur fisket bedrevs förr i tiden. Njut även, förhoppningsvis, av solen på vår fina altan.

Läs mer >

Kontakta oss

 475 37 Bohus-Björkö
 Kolviksvägen 3, 475 37 Bohus-Björkö
[email protected]

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]