Om oss

Välkommen till Tunhemsbygden!

Västra Tunhems Hembygdsförening verkar för att på olika sätt bevara bygdens många kulturhistoriska värden. Föreningen är också aktiv med många arrangemang under hela året. 

Föreningens verksamhetsområde är Västra Tunhems socken, som i väster gränsar mot Trollhättans och Vänersborgs tätorter. Centrum i bygden är industri- och kraftverksorten Vargön där de flesta av socknens invånare...

Läs mer >

Nyheter

Nu är årets program klart för att skickas ut till alla medlemmar. Programmet finns också här på hemsidan. Välkomna att besöka oss under 2023!

Den 7 november hade föreningen planerat ett studiebesök som nu tyvärr har fått ställas in. Istället blir det ett möte i hembygdsgården med besök från polisen i Vänersborg. Steve Sanden Johansson berättar om polisens arbete och om brott många drabbas av. Mer info om evenemanget hittar du

Läs mer >

Nu är det fullbokat inför visningen av Tunhemsfilmen på torsdag 20/10. Lokalen sätter begränsningen. Vi hoppas kunna visa filmen igen till våren, för de som ännu inte har haft möjlighet att se den.

Visa fler