Om oss

Välkommen till Tunhemsbygden!

Västra Tunhems Hembygdsförening verkar för att på olika sätt bevara bygdens många kulturhistoriska värden. Föreningen är också aktiv med många arrangemang under hela året. 

Föreningens verksamhetsområde är Västra Tunhems socken, som i väster gränsar mot Trollhättans och Vänersborgs tätorter. Centrum i bygden är industri- och kraftverksorten Vargön där de flesta av socknens invånare...

Läs mer >

Nyheter

Sommarens program

Tyvärr blir det inte något midsommarfirande vid hembygdsgården i år heller, styrelsen har bedömt att ett sådant arrangemang skulle bli för stort. Den planerade friluftsgudstjänsten 27/6 kommer emellertid att köras enligt program, och vi räknar i nuläget med att kunna ha övriga aktiviteter under sommaren, t.ex. sommarkvällarna, som planerat.

Programpunkten 7/7,...

Läs mer >

Årets Tunhemsbo

Vänersborgs kommun har filmat korandet av Årets Tunhemsbo och en flaggceremoni med Vargöns Musikkår, här är en länk till filmen.

Inställt nationaldagsfirande

Det traditionella nationaldagsfirandet vid kyrkstugan i Västra Tunhem är tyvärr inställt i år. Programpunkten i Hembygdsföreningens program för 2021 blir alltså inte av.  Vänersborgs kommun satsar på ett digitalt firande och kommer att fira under den kommande veckan. Som en del av detta kommer årets...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Tipspromenad

June 20, 2021, 10:00 AM - June 20, 2021, 12:00 PM

På söndag 20 juni arrangeras en extrainsatt tipspromenad i Västra Tunhem. Start mellan kl. 10 - 12 vid Hembygdsgården i Västra Tunhem. Det kommer även att finnas barnfrågor.

Startavgift 20 kr, ingen avgift för barn.

Servering av kaffe och våfflor utomhus.

Läs mer >

Sommarkväll vid Hembygdsgården

July 29, 2021, 7:00 PM - July 29, 2021, 9:00 PM

I juli och augusti är det dags för Hembygdsföreningens populära sommarkvällar bakom Hembygdsgården. Entré 100 kr inkluderar underhållning, samt kaffe, smörgås och kaka. Lotterier.

29 juli:          Lätt melodikryss med Lennart Palm

5 augusti:    Hyllning till Monica Zetterlund med Erica Wendt

12 augusti:  Folkmusik med Alban Faust & Dalslands spelmansorkester

Läs mer >