Om oss

Välkommen till Tunhemsbygden!

Västra Tunhems Hembygdsförening verkar för att på olika sätt bevara bygdens många kulturhistoriska värden. Föreningen är också aktiv med många arrangemang under hela året. 

Föreningens verksamhetsområde är Västra Tunhems socken, som i väster gränsar mot Trollhättans och Vänersborgs tätorter. Centrum i bygden är industri- och kraftverksorten Vargön där de flesta av socknens invånare...

Läs mer >

Nyheter

Den 7 november hade föreningen planerat ett studiebesök som nu tyvärr har fått ställas in. Istället blir det ett möte i hembygdsgården med besök från polisen i Vänersborg. Steve Sanden Johansson berättar om polisens arbete och om brott många drabbas av. Mer info om evenemanget hittar du

Läs mer >

Nu är det fullbokat inför visningen av Tunhemsfilmen på torsdag 20/10. Lokalen sätter begränsningen. Vi hoppas kunna visa filmen igen till våren, för de som ännu inte har haft möjlighet att se den.

Här kommer rätt svar samt vinnare för höstens sista tipspromenad.

Vuxenfrågor:

 1. Vårdagjämningen
 2. vilande agent
 3. fisk
 4. Frankrike
 5. albatross
 6. nationalparker
 7. 17%
 8. 1822
 9. 600
 10. 8 ben
 11. 1973
 12. protein
 13. 1600-talet

3 vinnare har lottats fram bland de som hade flest rätt:

 • Marita Sunnerdahl, Vänersborg
 • Margaretha Hansson, Vargön
 • Monica Svensson, Vargön

 

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Julfest för medlemmar

December 3, 2022, 5:00 PM - December 3, 2022, 8:00 PM

Lördag 3 december kl. 17 är det dags för årets julfest i hembygdsgården för medlemmar i Västra Tunhems Hembygdsförening.

Gruppen Trollpacket underhåller oss och det erbjuds glögg, jultallrik, kaffe + kaka och trevligt sällskap, allt för 180 kr. Betalning på plats, kontant eller swish.

Anmälan krävs och görs till kassören:

mail: [email protected]

Läs mer >