Om oss


Västra Frölunda Hembygdsförening startades 1951 av folk som förstod att det gamla Frölunda var på väg att försvinna. Initiativtagare var Gustav Eriksson som var lärare och hembygdsforskare i Västra Frölunda. Vår förening som är helt ideell och utan politiska bindningar arbetar för att bevara minnet av både det gamla...

Läs mer >

Under denna veckan, fram till och med söndag, har du möjlighet att titta på vår fotoutställning i biblioteket på Frölunda kulturhus, där vi visar hur det såg ut i Västra Frölunda förr i tiden. På biblioteket finns många av våra lokalhistoriska skrifter för utlån. Om du hellre vill köpa egna exemplar...

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Skärmutställning i biblioteket på Frölunda kulturhus- foton från det gamla Västra Frölunda

6 februari 2023 10:00 - 12 februari 2023 16:00

Vi visar en skärmutställning i biblioteket med fotografier från det gamla Västra Frölunda. I anslutning till utställningen, kommer Gunnar Börgeson att hålla ett föredrag den 9 februari och visa ytterligare fotografier. Se särskild notis om detta.

Läs mer >

Ett svunnet Västra Frölunda- föredrag och bildvisning på Frölunda kulturhus (i Stora salen)

9 februari 2023 17:30 - 9 februari 2023 19:00

Gunnar Börgeson, ordförande i Västra Frölunda Hembygdsförening, håller ett föredrag och visar foton från svunna tider i Västra Frölunda. Detta sker i Stora salen på Kulturhuset. Det är fri entré, men du behöver en gratisbiljett, vilken du måste hämta i kulturhusets reception innan föredraget börjar.  

Läs mer >

Mellan land och stad- berättelser om människor och platser i Västra Frölunda

7 mars 2023 18:00 - 7 mars 2023 19:00

Etnologen Annika Nordström föreläser om levnadsvillkor som förändrats med utgångspunkt i sin egen släkthistoria och uppteckningar i ett folkminnesarkiv. Möjlighet till att köpa fika finns. Efter föredraget håller vi årsmötesförhandlingar.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]