Om oss

Vi arbetar med att bevara äldre kunskap och främja forskning kring bygden och dess människor och göra det tillgängligt för kommande generationer. Vi vill bredda vår utåtriktade verksamhet och samtidigt ta till bara de traditioner som föreningen verkat för sedan start. Om du har synpunkter och idéer kring Hembygdsföreningens verksamhet...

Läs mer >

Nyheter

Verksamhet 2021

Vi ser fram emot en god fortsättning på nya året. Ett år där vi kommer att satsa på att bygga en paviljong i Nubbekullens trädgård, som ger möjlighet att rasta och fika under tak i trädgården även när Nubbekullen inte är öppet. 

Gamla småskolan som är vår föreningslokal kommer att bli...

Läs mer >

Öppet på Nubbekullen

Vi har öppet på torpet Nubbekullen alla söndagar 13.00-17.00 juni - augusti. Men trädgården är alltid öppen, ta med din egen fikakorg och njut i solen eller under päronträdet.

Nubbekullen är konstnären August Malmströms barndomhem, beläget vid Rv 50 strax söder om Medevi Brunn mitt emot Kalvsjö gård. Se skyltar -...

Läs mer >

Gamla Småskolan i Nykyrka

Gamla Småskolan i Nykyrka ägs av en ekonomisk förening, men från och med september 2018 har Västra Ny Hembygdsförening ett nyttjanderättsavtal på fastigheten som innebär att vi tar ansvar för fastigheten och kan utveckla den till en levande hembygdsgård.

Precis som tidigare finns det möjlighet för andra föreningar såväl som privatpersoner...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]