Om oss

Västra Ny Hembygdsförening bildades 1953 av ett 20-tal personer och 2018 hade vi 284 medlemmar. Vi arbetar med att bevara äldre kunskap och främja forskning kring bygden och dess människor och göra det tillgängligt för kommande generationer. Vi arbetar för att bredda vår utåtriktade verksamhet och samtidigt ta till bara de traditioner som föreningen verkat för sedan start. Om du har synpunkter och idéer kring Hembygdsföreningens verksamhet så uppskattar vi att du hör av dig.

Läs mer >

Nyheter

Skörde- och hantverksmarknad

Under Östgötadagarna har vi öppet hus i Gamla Småskolan i Nykyrka och erbjuder då också platser i trädgården för en skörde- och hantverksmarknad. I skolsalen har vi servering av årets Östgötabakverk.

Välkomna!

 

Skörde pumpa o garn.docx

...

Läs mer >

Hembygdsdag 4 augusti

Den 4 augusti firar vi hembygdsdagen, men nytt för i år är att arrangemanget går av stapeln i Nykyrka. Vi vill att vårt fina föreningshus, Gamla Småskolan ska bli medelpunkten i firandet. 

13-17.00 pågår aktiviteterna-se bifogat blad.

VI FIRAR HEMBYGDSDAGEN I NYKYRKA.pdf

...

Läs mer >

Gamla Småskolan i Nykyrka

Gamla Småskolan i Nykyrka ägs av en ekonomisk förening, men från och med september 2018 har Västra Ny Hembygdsförening ett nyttjanderättsavtal på fastigheten som innebär att vi tar ansvar för fastigheten och kan utveckla den till en levande hembygdsgård.

Precis som tidigare finns det möjlighet för andra föreningar såväl som privatpersoner...

Läs mer >

Visa fler nyheter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]