Om oss

Vårgårda Hembygdsförening startades 1982 och föreningen har idag 390 medlemmar. På hembygdsplatsen i Tumberg finns flera byggnader bl. a. ett skolmuseum, en Blåbandslokal, Tumbergstugan och den gamla skolan som nu innehåller Vårgårda Museum. 

Nyheter

Arkeologerna från Rio Göteborg, tillsammans med Göta Arkeologi, undersöker sträckan längs med E20 utanför Vårgårda i Västra Götaland. Fynden visar att boplatser funnits längs med vägen ända sedan järnåldern. Utöver boplatser hittade arkeologerna två mystiska ting vars användningsområde inte är helt solklart. Här kan ni se filmen  "Järnålder i Vårgårda".  Tryck

Läs mer >

Ur AT 12-11 2022

”Att förädla vad gården ger” heter boken som Göran Heyman skrivit. Det är en spännande skildring om utvecklingen av herrgården, tegelbruket, havregrynskvarnen och Doggys första år. Visste du att Vårgårda Rostat Ris kom till tack vare ett misstag?

Göran Heyman presenterade boken på Hembygdsgården tisdagen den 15 nov.

För första...

Läs mer >

Söndagen den 22 maj invigdes Vårgårda Museum. Museet öppet varje söndag fram till den 4 dec. kl. 11 - 14. Entréavgift 20:--. 
Byggandet av  museet har möjliggjorts tack vare ekonomiska bidrag.

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Vårgårda Hembygdsförening

2022-05-22 till 2022-12-31 Söndagar 11.00 - 14.00. Övrig tid kontakta vår ordförande Allan Andersson

I den gamla skolan på hembygdsgården har arkeolog Inger Ernstsson tillsammans med medlemmar i föreningen arbetat med en utställning om Vårgårdas historia sedan sensommaren 2018. Förutom Inger har föreningen anlitat en professionell formgivare och ljussättare. Hela utställningen är mycket välgjord och sevärd, då den i sina få rum täcker in...

Läs mer >