Om oss

Vårgårda Hembygdsförening startades 1982 och föreningen har idag över 400 medlemmar. På hembygdsplatsen i Tumberg finns flera byggnader bl. a. ett skolmuseum, en Blåbandslokal, Tumbergstugan och den gamla skolan som nu innehåller Vårgårda Museum. 

Nyheter

Vårgårda kommun har enligt uppgifter i AT beslutat att sänka bidraget till Vårgårda Fotoklubbs fotoutställning på Murartorget under försommaren. Detta omöjliggör att visa några bilder i framtiden. Ett besöksmål i Vårgårda som samlat många besökare varje år. Detta innebär också att gamla bilder från ”Vårgårda förr” från hembygdsföreningen, som visats...

Läs mer >

Det är många som stödjer Vårgårda Hembygdsförening idag. Vi är nu mer än 400 medlemmar i föreningen och det är rekord. Men medlemskapet kan se ut på olika sätt. Man kan var medlem och därmed stödja föreningen ekonomiskt.

Man kan också engagera sig i föreningen genom att deltaga i de arbetsdagar...

Läs mer >

Museet är är öppet varje söndag mellan klockan 14 och 16. Välkomna. Om du vill besöka museet vid en annan tid kontakta  Marianne Andersson tel 070-5365407.
 

Hembygdsplatsen i Tumberg är öppen för besök när du vill. På våren, sommaren och hösten finns sittgrupper för de som vill ta en fika utomhus i fin miljö.
 

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Friluftsgudstjänst

5 maj 2024 11:00 - 5 maj 2024 12:30

Friluftsgudstjänst på Hembygdsplatsen med kyrkkaffe i samarbete med Svenska Kyrkan

Läs mer >

Musikaliskt program om Johnny Bode

7 maj 2024 18:30 - 7 maj 2024 20:30

OBS! Ny dag. Ett musikaliskt program om kuplettcharmören och låtskrivaren Johnny Bode

Läs mer >