Årsmöte

Närmast har vi årsmöte söndag 4 mars kl 16 i Tvärreds Församlingshem.
Efter årsmötesförhandlingarna och fika kommer naturfotograf Tore Hagman och föreläser och visar bilder.

Tore Hagman

Årsprogram 2018

Programmet för hembygdsföreningens aktiviteter år nu klart och kan laddas ner.

Ladda ner här.

Kulturvandring

På söndag 3 september kl 10 startar vi kulturvandring. Vi samlas på en parkeringsplats strax före Erikshult. Vägen dit går från landsvägen i Folkensered via Backa och Toppbo. Vi beser några ödetorp, främst Kvarnabacken som var tänkt att bli Tvärreds första elektricitetsverk. Det är en runda på ca 3 km men lite kuperad och vissa partier sanka, så ta stövlar eller kängor. Medtag fika som vi tar paus för någonstans strax före ”Leifs skog”. Ciceroner Ivan Henriksson och Jan Henry Svensson

Våffelcafé

Tvärreds hembygdsförening har hög aktivitet även om det inte framgår av denna hemsida. Vi har har haft berättarkväll den 27 juni med ämnet Tvärreds vägar de senaste 50 åren med många kompletterande kommentarer från alla håll hos de ca 40 deltagarna. Slåtter i Onsered var det den 15 juli med 20 deltagare med lie, kratta, dragspel eller kökspersonal.
Höet är bortforslat på en timme den 19 juli så därför fick vi tillfälle till en 2-timmarsfika med bistånd av Inger som bakat bullar på morgonen och gjort en jordgubbstårta med grädde. Våffelcafé har ägt rum den 1 juli och 8 juli och kommer nu att fortsätta den 22 juli med Birgitta och Ingemar Larsson samt Asta och Tommy Johansson som värdar och Allan Johansson Rudeholm/Marbäck som dragspelare. Den 29 juli är Ingela och Bengt Sörensen samt Anita Jisvall och Bo Larsson värdar med framträdande av sång och musik av tvärredsungdomarna Klara, Agnes och William. Vidare fortsatt våffelcafé lördagarna 5, 12 och 19 augusti.

Kyrkogårdsvandring

Lördag 10 juni är det kyrkogårdsvandring. Samling på parkeringen vid kyrkan kl 10.00
Avslutning senast kl 12.00
Ledare Jan Henry Svensson som tar upp de gravstenar som hembygdsföreningen tagit hand om samt om den situation som nu råder efter att man prövat stabiliteten på nytt av alla stenar på kyrkogården

Tipspromenad Raska-Minas

Pingstdagen den 4 juni är det tipspromenad med start vid Raska-Minas stuga kl 15-16.

Valborgsfirande

Söndagen den 30 april firar vi Valborg i Onsereds hembygdsgård med bål, körsång och vårtal. Lotterier, tombola och kaffeservering.

Tvärred i färg

Söndag den 2 april kl 16 i församlingshemmet har vi den årliga bildvisningen med gamla och nya bilder från Tvärred.
Bildvisare Bo Larsson Jan Henry Svensson och Siim Vahtra.

Årsmöte

Vi börjar 2017 med årsmöte den 5 mars kl 16 i församlingshemmet. Årsmötesförhandlingar, kaffe och därefter föredrag av Lars Josefsson om byn Stjärnebo som försvann.

Tvärreds Nyheter Nr. 4

Tvärreds nyheter nummer 4, 2016 har kommit ut.
Kan laddas ned här.
tidningen Nr 4 16 i fg.pdf

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter