Stort och livligt intresse för berättarafton.

Mer än 70-talet besökare kom när Södra Vings hembygdsförening, efter flera års uppehåll, inbjöd till berättarafton onsdagen den 17 nov 2021.
Denna gång koncentrerades minnen kring verksamheter och personer runt Tomta och Tolkabro med omnejd. 
Det berättades med stort engagemang, huvudsakligen genom Henry och Bengt Asp, om Asps konfektionsfabrik som under 1960,-70 och -80 talen vare en stor och viktig arbetsgivare i denna bygd. 
Andra berättelser handlade framför allt om tidigare konfektionstillverkning på Hagaberg, träkolstillverkning till gengasbilar vid gården Torp, trädgårdshandeln vid Sjövik, Tolkabro gamla och nya affär, dansbanan och allmänna badstugan vid Tolkabro.
Kvällen avslutades kring minnen från f.d. Vings valskvarn och dess bageri samt ursprunglig plats för den numera till hembygdsföreningen tillhörande Bogastugan (en f.d. kvarnbostad). 
Till inspiration för berättelserna visade Tommy Johansson bildspel med äldre svartvita foton och med kartor som stöd för lokalisering av de berörda verksamheterna. 
Till berättelserna serverades uppskattat kvällsfika. 
För hembygdsföreningen var det också mycket glädjande att Bo Arabäck filmade evenemanget och att denna dokumentation kan komma att läggas in på hembygdsföreningens hemsida, www.hembygdsforeningen.se  
Detta inte minst också till glädje för alla som missade denna engagerande återblick av en kort period av bygdens historia.

Stort tack till alla!

Tryck HÄR för fler bilder

 


Förening:

Södra Vings Hembygdsförening

Skapad av: Tommy Johansson (2021-11-08 13:51:35) Kontakta föreningen
Ändrad av: Tommy Johansson (2021-11-20 10:31:55) Kontakta föreningen