Bussresa


Hembygdsföreningens och SPF gemensamma resa onsdagen den 25augusti.

Vi har inte ännu lagt ner planerna på att göra den planerade resan till Husqvarna fabriksmuseum som huvudmål.

Avresa från Hökerum kl. 07:30

Ankomst till Tabergs Bergslags hembygdsförening c:a 08:30.

Vi intar där, medhavd förmiddagsfika, samtidigt som vi får en presentation av deras hembygdsförenings arbete.

Kl. 10:00 är det beställt guidad visning av Tabergs gruvor. Denna visning tar c:a 90 min.

12:00 är det dags för lunch, på Tabergstoppens restaurang.

Efter intagen lunch åker vi till Husqvarna fabriksmuseum, för att se Husqvarnas varierande tillverkning. En mycket intressant resa genom århundraden.

Eftermiddagen avslutas med ett besök längs Smedbygatan med sina gamla arbetarbostäder. Idag är det olika sorters hantverkare som huserar i byggnaderna.

Vi vet ju inte om resan, kan genomföras p.g.a. Covid-19. Resan kommer ej att genomföras, om myndigheterna anser, trots vaccination, att resor eller andra sammankomster ej bör förkomma. Eller om det blir för få deltagare,

Men eftersom resan är i slutet av augusti, hoppas vi, att alla virusrestriktioner har upphört, och att denna resa skall bli en nystart för föreningarna inför höstens aktiviteter.

Priset för resan är 600kr/person. För att veta antalet deltagare, vore det bra om ni gör en intresseanmälan så snart som möjligt. Betalning behöver ej ske, förrän det är säkert att resan blir av.

I priset ingår: Buss, guidning Tabergsgruvan, mat på Tabergstoppen, inträde och introduktion på Husqvarna fabriksmuseum och eftermiddagskaffe.

Anmälan senast 3 augusti till:

Alf i Härna  0768-277956

K-G Fridén  0708-274352


Editerad av: Tommy Johansson (2021-05-09 09:14:44)