Om oss

Välkommen till Södra Ingelstad Härads Hembygdsförening!

 

Öster om Ystad, i den södra delen av Ingelstads härad, utmed kusten, finner ni vår hembygdsförening. I det böljande jordbrukslandskapet bestrött med välmående gårdar, förgyllda av vårens rapsfält i kontrast mot det blåskimrande havet, i byarna Löderup, Hörup, Örum, Fröslöv, Hedvigsdal, Valleberga, Glemmingebro, Ingelstorp, Hagestad, Ekesåkra, Gamla...

Läs mer >

Nyheter

Studiebesök på GEBO-snickerier

Ondagen den 20 oktober kl. 18, blir det studiebesök hos GEBO-snickerier. Anna Olsson visar runt och berättar om verksamheten och företagets historia. Glemminge byalag medverkar också och berättar lite om sin verksamhet. Det finns möjlighet att avnjuta medhavd fikakorg, men ta med en egen stol också!

Tipsrunda vid Löderups skyttekårs klubbstuga


Det blir en runda i skogen med frågor på innehållet i våra årsskrifter. Är det mycket snö flyttar vi fram tipsrundan till senare i vår. Efter promenaden kan man värma sig med en kopp kaffe inne i klubbstugan. Vuxna betalar 20 kr och tävlar om fina priser.

Lördagen den 8...

Läs mer >

Studiebesök på Garvaren i Simrishamn.

Magasinet med Österlens museums samlingar har öppnat för studiebesök. Visningen tar 1 timma. Anmälan måste göras till detta besök, eftersom antalet är maximerat. Om intresset är stort kan vi återkomma till våren med ett besök en torsdagskväll. Anmälan till [email protected] eller 0708-282894, senast 1/11.

Adressen är Lädergatan 4, Simrishamn.

Samåkning kan ordnas.

Visa fler