Bowling i Tidaholm. Några bilder

Stefan instruerar Barbro hur hon skall slå strike efter strike efter strike…Hur det gick? What happens in Tidaholm, stays in Tidaholm.

Stilstudie. Aron och Berit.

Efter Konstnatta

Summering av Konstnatta

Lyckat igen, tycker vi i styrelsen. Ca 600 besökare har vi räknat in. Vi tror de flesta var väldigt nöjda. Bertha Ljungers tavlor gjorde ett fin blickfång uppe på scenen. De som fikade äpplepaj med vaniljsås ( och det var många) kunde njuta extra av dessa tavlor men även av pappersbonader, som var uppsatta mellan fönstren. Amina visade sina speciella tavlor – mycket minimalistiska kvinnoporträtt. Fascinerande.

Ute spelades 50-tals musik kontinuerligt på lagom hög/låg volym. Flera kom i stämning direkt och kom nästan dansande till korvkiosken. Många tog faktiskt kort på själva kiosken !! Men den är ju fin också.

Fina kaniner samlades med chokladhjulet i tältet.

Det fanns en hel att titta på, eller hur.

 

Konstnatta igen

Mycket att se och göra

Konstnatta

Även i år finns Skörstorp på kartan när det blir Mekelmäss och Konstnatta. Vi planerar ett intressant program, där det säkert finns något som passar besökarna.

Tavlor av Bertha Ljungnér, som var elev hos Carl Larsson något år under 1890-talet.

Lena Pettersson visar bonader med tema olika årstider

Amina Johanssons tavlor har tema Kvinnor i historien. Dessutom har hon lovat att vi får se henne i arbete med sitt skapande.

Ute på gårdsplanen finns en antal gamla amerikanare, samt tidtypisk musik att svänga till.

Korvservering från kiosken förstås samt fika i cafeet.

29 september mellan 18.00-23.00,  30 september 14.00-01.00 samt 1 oktober 11.00-14.00

Ta en sväng till Församlingsgården då!

 

 

 

 

 

Bowling i Tidaholm

Lennart visar hur det ska göras.Fotograf: Lennart visar hur det ska göras.

Lennart visar hur det ska göras.

27 april bowlande 8 medlemmar i Forshallen Tidaholm. Gemytligt som vanligt. Ett enkelt sätt att träffas och ha kul. Och lite tävling blev det också.

Bland kålgårdar och stickspån

Västergötlands Hembygdsförbund med flera aktörer, inbjuder till inspirationskväll med hantverk och hantverkskunskaper. Den som vill delta i detta, betalar avgiften själv. Anmälan senast 5 maj.

170520 Bland kålgårdar och stickspån – inbjudan

 

 

 

Årsmötet

5 mars hade föreningen sitt årsmöte med 17 deltagare. Inga sensationer utan omval på de flesta poster. Ordförande är fortfarande Håkan Pettersson. Ny ersättare i styrelsen är Annica Pettersson. Övriga i styrelsen under 2017 är Berit Mannesson. Birgitta Einarsson, Conny Johansson och Madelene Soneby. Den andra ersättaren enligt tidigare är Lennart Mannesson.

Medlemsavgiften för 2018 är oförändrad 100 kr. Vikande medlemsantal diskuteras och några nya ideér kommer att testas till nästa års avgift.

Utanför årsmötesförhandlingarna diskuterades kommande hösts Mekelsmäss med konstnatta. Föreningen kommer att delta, det stod klart. Arbetet med att få ihop ett lockade program börjar nu.

Årsmötet avslutades med fika och bingospel.

 

 

Julfesten

En storslagen (får väl ändå kalla det så) julfest hade vi 10 december. Styrelsen inbjöd till en nobel julfest då den inföll på Nobeldagen. Drygt 30 medlemmar deltog. Kvällen började med glögg från korvkiosken, serverat av Conny och Lennart, klädda i frack. Det var det som gällde för styrelsen denna kväll. Frack resp lång/fin klänning.

Kvällen innehöll smörgåstarta, quiztävling mellan 5 lag – flera knepiga uppgifter blev det. Tomten tittade in och pratade med barnen. Till sista tårtfika med en speciell dekorerad tårta samt lotteridragning.

Därefter var alla nöjda med Skörstorps eget firande av Nobeldagen

 

 

 

 

 

Bowling i Tidaholm

11 medlemmar har varit och bowlat i Tidaholm den 20 oktober. Ett återkommande arrangemang av aktivitetsgruppen. Det var allt mellan strikes och 0 poängare. Så skall det  vara, alla kan vara med.

Konstnatta – en succé

En sammanfattning av allt som hände Konstnatta.

Invigningen drog 150-200 personer på fredagskvällen. Överfullt i Hembygdsgården, kan man säga. Trångt och gemytligt. Skörstorpskören sjöng Yngves komponerade visa med full kraft. Många applåder. Tal av Conny, Kullenvall från Hembygdsrådet och Hjalmarson från V-Åsaka. Åsaka blev ju Årets Falbygdssocken 2016. Hjalmarsson insåg redan på kvällen att de får problem med sin invigning nästa år. Att överträffa kvällen invigning alltså. Skörstorpsorkestern spelade också. Samt grupper av hemvändande ungdomar.  Under kvällen invigdes även ett mjölkabord, tillverkat att Göte Gustavsson. Står nu vid stora vägen. Samt även invigning av korvkiosken. En raritet. Tycker Hembygdsföreningens styrelsen, som hittade på detta.

Utställningarna var många. Amanda Soneby visade sin konst samtidigt som hon skapade den. Amina Johansson visade akvareller mm samt Conny Johansson visade sina tavlor av rundkyrkor, samt information om rundkyrkekusinerna runt om i Europa. Alma Melin visade några målningar från hemmet. Birgitta Einarsson hade visning av gamla monogram.

Vi hade försäljning också: Bl a T-shirts, almanackor, Skörstorpsboken och honung.

Flertal både riktigt gamla och riktigt nya maskiner stod uppställa på gräsplanen mot kyrkan. De som gick till kyrkan, passade på att ta sig en titt bl a på Yngves vassrensare. Ensam i sitt slag.

Kyrkan guidades men även ett bildspel rullade kvällstid. De timmermän som restaurerat kyrkan under mer än ett år, visade kyrkvinden under några timmar på lördagen. Många var intresserade av att klättra in i en liten glugg på utsidan av kyrkan för att få chans att se detta arbete.

I köket fanns möjlighet att köpa fika och nyponsoppa. Fredagen och lördagen serverade korv i den nygjorda korvkiosken. En upplevelse bara det.

Sammantaget tror vi att 7-800 besökare kom till Konstnatta. Vi hoppas och tror att de fick en fin upplevelse av vårt Skörstorp.

Det var roligt det här  –  vi kommer igen nästa år.

 

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter