Om oss

Skånes hembygdsförbund är en ideell paraplyorganisation för den skånska hembygdsrörelsen och är en del av en rikstäckande organisation bestående av Sveriges hembygdsförbund och 26 regionala förbund. 

Skånes hembygdsförbunds 107 medlemsföreningar erbjuder årligen hundratals arrangemang och utställningar. Själv arrangerar vi kurser och temadagar för våra medlemmar, men också publika evenemang. Skånes hembygdsförbund förvaltar...

Läs mer >

Nyheter

I ett par år har Skånes hembygdsförbund producerat en besöksmålsfolder där alla medlemsföreningar bjuds in att bidra med ett eller flera besöksmål. Målet är att synliggöra mängden av spännande besöksmål i den skånska hembygdsrörelsen.

Ni betalar tryckkostnaden för den mängd foldrar ni vill ha. Vi står för layout, samordning och distribution. Läs...

Läs mer >

I samband med invigningen av utställningen "Lengertz kulturpris" lördagen 15 oktober, utdelades Lengertz kulturpriser på Regionmuseet Kristianstad. Skånes hembygdsförbund ligger bakom arrangemanget i samarbete med Regionmuseet.

Skånes hembygdsförbund förvaltar sedan 1960-talet en fond inrättad av antikvariatsbokhandlaren och författaren William Lengertz, bördig från Linderöd och verksam i Malmö och Lund.

Varje år delar hembygdsförbundet ut...

Läs mer >

Vi samarbetar med Skånes Orienteringsförbund i Hittaut Skåne. Länsstyrelsen, Regionen, Naturskyddsföreningen och Skåneleden är också med. Men det bästa är att inte mindre än tretton medlemsföreningar är del i samarbetet och har bidragit med spännande checkpoints. Ytterligare några föreningar har dessutom skapat innehåll till Hittaut Eslöv och Hittaut Kristianstad. 

Hittaut är ett koncept...

Läs mer >

Varmt välkomna till höstens kretsmöten!

Kretsmöten syftar till utbyte av information, idéer och erfarenheter mellan medlemsföreningar. Som medlemsförening är ni välkomna att anmäla er till vilket möte ni önskar, oavsett kretstillhörighet. Inte bara styrelseledamöter är välkomna. Ta gärna med en ny medlem som behöver första vad hembygdsrörelsen är och kan åstadkomma!

I höst arrangerar...

Läs mer >

Det har kommit till vår vetskap att en av våra fastigheter förekommer i pressmaterialet för ett politiskt parti. Denna fotografering har skett utan vår kännedom och Skånes hembygdsförbund vill påminna om att vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening, vilket står inskrivet i våra stadgar. Vidare vill vi...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]