Aktuellt

DECEMBER
ADVENTSKAFFE söndag den 9 december kl 11–16.

Njut av en kopp gott kaffe med hembakat bröd medan du värmer dig i brasans sken. Har du tur, gästas vi av Sigtuna spelmän.
Läs mer här!

 

 


NY UNIK BIOGRAFI
Gustaf Dahl. Sigtunas siste borgmästare av Finn Hultgren (2018)
Köp den i Sigtuna bokhandel!

Gustaf Dahl, Sigtunas – och Sveriges! – siste ”riktige” borgmästare, blev hela 102 år. Ett långt och ovanligt spännande liv. I denna första biografi om honom låter författaren Finn Hultgren oss ta del av Gustafs liv i en både personlig och ömsint skildring, kryddad med många spännande rättsfall där Gustaf haft en avgörande roll. Boken tar avstamp i Vrigstad där Gustaf föddes, vidare till studentlivet i Lund, för att så småningom landa i småstaden Sigtuna under hans dagar där 1926 till 1992. Gustaf var djupt uppskattad i staden – ofta charmant klädd i sin vita linnekostym. Här finns dessutom många historier och skrönor i linje med Gustafs stora berättarkonst. Och vi får äntligen reda på hur Frithiof Nilsson blev ”Piraten”!
Boken, som ges ut av Sigtuna hembygdsförening, finns att köpa i Sigtuna bokhandel. Ordinarie pris är 200 kr. Medlemmar i Sigtuna hembygdsförening erhåller 20 procent rabatt och betalar 160 kr.
Högupplöst omslagsbild och författarporträtt finns att ladda ned här.

 

GDPR
De uppgifter föreningen har om medlemmar genom medlemsregister, eller har erhållit på annat sätt, används endast för föreningens egen verksamhet och utlämnas inte till utomstående.