Om oss

Röke sockengille är hembygdsföreningen i det som fram till och med 1951 var Röke kommun, nuvarande Röke församling samt byarna Sjöholma och Värsjö.
Föreningen bildades i mars 1997 av en samling eldsjälar under ledning av Arne Arvidsson som sedan var sockengillets förste ordförande.
   Hösten 1997 köptes den nuvarande sockenstugan av Bengt-Åke...

Läs mer >

Nyheter

Kulturväxter i skogen


Seminariet "Kulturväxter i skogen" blev ett givande och lärorikt möte mellan många människor med olika förhållande till det gröna kulturarvet. Seminariet hölls den 30 maj och Röke Sockengille representerades av tre medlemmar.

”Kulturväxter i skogen” anordnades av Skånes Hembygdsförbund, Regionmuseet Skåne, Länsstyrelsen Skåne och Skogsstyrelsen. Tips och råd utbyttes och inspirationen...

Läs mer >

Byavandring 2021

Häng med på en interaktiv byavandring!

Då fortsätter vi vår byavandring och då hamnar vi i  Röke 1:34 eller Mejeriet som det också kallas för. Mejeriföreningen köpte tomten 1936 av Augusta Svensson, nya mejeriet togs i bruk 1938. På ovanvåningen fanns bostad för mejeristen samt kontor och styrelserum.
Sjunne Andersson var mejerist här...

Läs mer >

Mejeriet

Regionmuseet i Skåne har besökt Röke


När Regionmuseet i Skåne och Skånes Hembygdsförbund letade torp med kulturväxter föll valet på Kalles Augustas i Änglarp. Johnny Svensson och Ida Kroon gjorde ett bra inslag om människorna som verkat på platsen och föreningens arbete med att dokumentera, bevara och märka ut torplämningar. Tänk att det finns 280...

Läs mer >

Röke SLL och LRF på Paddan i Göteborg, utflykt den 22/7- 76

Nu behöver vi lite hjälp från er.

I juli 1976 gjorde Röke SLL och LRF en utflykt till Göteborg. Men vilka var det som följde med? Några namn har vi, men tyvärr inte alla. Så, om du eller någon du känner igen var med den här dagen och åkte med Paddan,...

Läs mer >

Röke SLL och LRF på Paddan i Göteborg, utflykt den 22/7- 76
Visa fler

Aktiviteter

Årsmöte

19 June 2021

Vi hoppas att vårt försenade årsmöte kan hållas detta datum med hänsyn till restriktionerna för covid-19.

Vi håller till i trädgården för säkerhets skull. Handlingar till mötet kommer att läggas upp här på hemsidan efter hand.

Läs mer >

Röke sockengille

Plats: Sockenstugans trädgård

Börjar: 19 June 2021 14:00

Slutar: 19 June 2021 16:00

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]