Välkommen till Jörlanda och Stora Höga Hembygdsförenings hemsida!

Bilden ovan föreställer vår – och hela Hembygdskretsens – stolthet, Hembygdsgården Dalen. Flygfotot taget av Lennart Samuelsson 2010.

OBS!

Den här hemsidan administreras via Sveriges Hembygdsförbund. De har beslutat, att överföra sina hemsidor till annan operatör. Medan det arbetet pågår kommer den här hemsidan bara att uppdateras med det allra mest närliggande i tiden. Viss föråldrad information kommer tyvärr att finnas kvar en tid, men den nya hemsidan ska förhoppningsvis bli korrekt, när den lanseras.

###########################

Nästa aktivitet blir Nationaldagen, ett evenemang i Dalen, som hela Kode Hembygdskrets står bakom.

 

 

###########################

Visning av Sofie 9 oktober 2017 år genomförd. Titta in själv på adressen jhf.kulturhotell.se ###########################

Höststängning i Dalen 4 oktober. Morgan Emilsson var fotograf.

 

###########################################

Höstvandringen blev en härlig promenad i Stora Höga centrum och vidare upp på Valeberget med utsikt över Bärby. Ingemar, Björn och Stig var guider och Morgan tog bilderna.

###########################################

Hembygdsdagen/Hantverksdagen blev en lyckad tillställning i behagligt sensommarväder. Här några bilder, samtliga tagna av Lennart Olsson.

#################################################

Under Arbetsdagarna skedde många förbättringar i Dalen. Viktigast var kanske storstädning i Ladugården m. fl. platser och att det omfattande arbetet med registrering av museiföremålen påbörjades. Två av eldsjälarna bakom det arbetet syns på översta bilden, Brith Larsson och Lennart Olsson. En tredje har tagit bilden, Anders Anell. Vi har roligt på våra möten!

Fotograf: Anders Anell

 

Fotograf: Anders Anell

#################################################

De här två bilderna från själva Midsommarafton är väl tyvärr lite typiska! En lång rad av soliga dagar avbröts just då av regn. Men varken gäster eller arrangörer lät sig nedslås, som synes.

Fotograf: Elizabeth Ljungvall

Fotograf: Elizabeth Ljungvall

Två bilder från förberedelsen av Midsommarstången dagen innan.

Fotograf: Barbro Anell

 

#################################################

Här ett par bilder från Nationaldagen och Svenska Flaggans dag, sedvanligt firad i Dalen.

Fotograf: Lennart Olsson

##########################################

Allsången fortsätter att locka stor publik och dessutom många spelemän. Den här gången var det inte mindre än nio stycken, som man kan räkna till på den översta bilden. På den undre syns två damer ur publiken, som spontant intog scenen och sjöng.

Lennart OlssonFotograf: Lennart Olsson


######################################################

Vårvandringen blev en succé. Morgan Emilsson ledde tillsammans med Gösta Johansson en promenad bland fornminnen och byggnader från förr. Som underlag fanns bl a bilder redigerade av Lennart Olsson. Här syns i turordning: Skålgropar, kyrkoinskription och hällristningar.

Fotograf: Anders Anell

#######################################################

Årsmötet för 2017 hölls i Jörlandagården den 7 mars. Förhandlingarna avlöpte utan komplikationer. Vid det efterföljande konstitutionsmötet valdes Morgan Emilsson till ordförande för ett år! Mycket glädjande då föreningen saknat ordförande ett antal år.

Här ett par bilder från årsmötet. Den glade trubaduren och historieberättaren heter Gåke Gunnarsson från Flatön.

Fotograf: Lennart Olsson