Jamtlis Gynnare

Välkommen till Jamtlis Gynnares hemsida. På denna sida kommer det löpande att läggas upp nyheter.

När Jamtli på 1980-talet introducerade levande historia och gårdarna befolkades med aktörer så bildades Jamtli byalag. 1996 var det dags för omorganisation och byalaget ombildades till Jamtlis Gynnare. Föreningen blev då en öppen, ideell förening med status som hembygdsförening. Föreningens ändamål är:

– att stödja Jamtlis verksamhet
– att medverka för att levandegöra gångna tiders kultur och historia, samt
– att föra kunskap i hantverk och slöjd vidare till nya generationer

Gilla oss på facebook

                                            

 

Aktiviteter och medlemsblad för maj – augusti 2018

Nu är våren här och vi har en härlig tid framför oss och här finns länkar till aktiviteter och medlemsblad för maj – augusti 2018.

Aktiviteter

Medlemsblad

Årsmötet

Vid årsmötet avtackades ordförande Göte Murén och sekreteraren Inger Jonasson. Göte och Inger kommer att finnas kvar i Jamtlis Gynnare.  Göte kommer t ex fortsätta att steka kolbullar och Inger kommer vi att se som statist och kyrkvärd. Ny ordförande är Harriet Jorderud.

 

Intresserad att sy egna statistkläder till Jamtlis miljöer

Inbjudan till träff i Banvaktstugan, Nyvik Jamtli.

Den 15 mars klockan 13.00 bjuder vi in dem som är intresserad av att sy egna statistkläder till Jamtlis miljöer.

OBS!

Det är ingen sykurs. Vi har bett Ingegerd Byström att komma till Nyvik för att ge goda råd och hjälpa till med mönster. Ni ska ha med eget mönsterpapper, penna, måttband, nålar och sax.

Välkomna med en anmälan före den 13:e mars  till Ragnhild Möller telefon                        070-241 24 52 eller mail [email protected]

Hälsningar från textilgruppen: Ragnhild Möller, Kerstin Sennstam och Ammi Pettersson

 

Årsmöte 26:e februari klockan 13.00

Årsmöte i Rentzhogsalen på Jamtli den 26:e februari klockan 13.00.

Välkommen!

Handlingar till årsmötet

 

Vinterfesten en riktig familjefest.

I söndags var det dags för årets Vinterfest och det var ett härligt vinterväder. Det var många barn som var taggade för en skidtur. Cirka 100 barn deltog genom att åka skidor eller genom att ta sig fram på annat sätt till målet. Många vuxna besökte Vinterfesten, föräldrar, mor- och farföräldrar samt andra söndagsflanörer. Vid mål fick alla barn en fin medalj gjort av trä med texten ”Jamtlis Gynnare”. Därefter serverades det choklad med vispgrädde och semla på Café Slalom. Efter ett gott fika var det många som tog chansen att åka släde efter häst. 70-talsvillan var öppen och där fick barnen gissa på föremål från olika tidsepoker. Det var en lyckad och härlig dag….

Dagens yngsta deltagare var Oliver 5 månader.

Foto: Agneta Johansson

Fler fina bilder från Vinterfesten

 

Vinterfest 18 februari

Jamtlis Gynnare bjuder alla barn och barnfamiljer på en härlig vinterfest kl 12-15. Slädfärder, skidlopp och skattjakt.  De 300 första barnen som deltagit i skidloppet bjuds på gratis semla och varm choklad/saft. Sista start kl 14.00. Ta med egna skidor. Efter fikat är det dags för skattjakt.

Bakstugan och Café Slalom öppet.

Jamtlis Gynnare berättar om sin verksamhet och hur du blir medlem.

Bilder från Vinterfesten 2016

Bilder från Vinterfesten 2017

 

Aktiviteter och Medlemsblad för jan – maj 2018

Nu har vi ett nytt spännande år framför oss och en sammanställning av aktiviterna samt medlemsbladet kan du hitta på följande länkar.

Aktiviteter

Medlemsblad jan – maj 2018

Lilla Julafton

”Önsketåget” årets vinnare i pepparkakshustävlingen

På  Lilla Julafton presenterades vinnarna i pepparkakshustävlingen och ”Önsketåget” blev årets vinnande bidrag. De som bakat ”Önsketåget” är Elias 10 år och hans mamma Isabelle Lindgren från Rödön. Tåget är konstruerat efter egna ritningar och ideér och är inspirerat av ångloket som trafikerat Östersunds järnvägsstation och Jamtli Historieland under Julmarknaden.

Barnen fick gå en skattjakt och som pris fick dom tillverka knappar att sätta på sina jackor. Lilla Julafton avslutades med att julbocken kom och delade ut godis till barnen.

Fler bilder från Lilla Julafton

 

 

 

 

Lilla Julafton 17:e december

LILLA JULAFTON, söndag 17 december, julstämning anno 1895 med bjällerklang och julsånger! Handla på Torgets minimarknad och i JP Gulles handelsbod eller besök Jamtli Butik. Gå på skattjakt bland Jamtlis gårdar, åk släde och karusell. Kl 14 koras vinnare i pepparkakshustävlingen. Därefter delar Julbocken ut julgodis. Jamtli Kafé serverar julgröt.
Fri entré till uteområdet (aktiviteter kl 11-16), Jamtli Kafé och Butik. Jamtli öppet kl 11-17. Välkommen!

Nytt datum för att lämna bidrag till Pepparkakshustävlingen.

Datum för inlämning av pepparkakshus har förlängts till den 3:e december.

www.jamtli.com