Om oss

Vi är en ideell förening med c:a 120 medlemmar. Vi vårdar vår vackra hembygdsgård och arrangerar olika evenemang såsom, midsommarfirande och föreläsningar mm.

Föreningens ändamål är att värna om hembygdens kulturarv och föra detta vidare till kommande generationer. Detta görs genom att sprida kunskap om hembygdens historia, aktivt medverka till vård och bevarande av...

Läs mer >

Nyheter

Ett litet gäng trädbeskärare samlades i Skräddaregården.  Äppleträden fick lite ny vårkostym. Vädret var inte på vår sida hela tiden med både hagel och regn, men mestadels var det uppehållsväder. När vi var nöjda med arbetet blev det fika. 

Styrelsemedlemmarna på fikarasten tycker att kaffet smakar extra gott eftersom de jobbat hårt, fått mycket frisk luft och känner sig mycket nöjda. Midsommar stången är avklädd och inburen. Pionernas stödbågar har plockats in. Grenar, kvistar, fallfrukt och löv har ränsats bort från trädgården. Härligt! Nu ser det så fint ut!

Söndagen den 27:e augusti var det öppet hus i hembygdsgården. 17 intresserade besökare kom till hembygdsgården denna soliga eftermiddag. Gert Gilstring berättade om skräddaregården, föreningen och om donatorn Astrid Kajling. Besökarna kunde ta en rundtur i huset och även titta in i gårdsmuse’et i logen.

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

INSTÄLLD Friluftsgudstjänst

28 juli 2024 00:00 - 28 juli 2024 00:00

INSTÄLLD.
Svenska kyrkan har inte möjlighet att genomföra gudstjänsten. 

Läs mer >

Trädbeskärning

15 september 2024 13:00 - 15 september 2024 16:00

Vi beskär några av våra fruktträd.
Vi umgås och fikar tillsammans.
Tag med egen kaffekorg.

Välkomna!

Läs mer >

Höströjning

17 november 2024 12:30 - 17 november 2024 16:00

Vi räfsar, röjer, umgås
och fikar tillsammans.
Tag med egen kaffekorg.

Välkomna!

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]