Om oss

Vi är en ideell förening med c:a 120 medlemmar. Vi vårdar vår vackra hembygdsgård och arrangerar olika evenemang såsom, midsommarfirande och föreläsningar mm.

Föreningens ändamål är att värna om hembygdens kulturarv och föra detta vidare till kommande generationer. Detta görs genom att sprida kunskap om hembygdens historia, aktivt medverka till vård och bevarande av...

Läs mer >

Nyheter

Styrelsemedlemmarna på fikarasten tycker att kaffet smakar extra gott eftersom de jobbat hårt, fått mycket frisk luft och känner sig mycket nöjda. Midsommar stången är avklädd och inburen. Pionernas stödbågar har plockats in. Grenar, kvistar, fallfrukt och löv har ränsats bort från trädgården. Härligt! Nu ser det så fint ut!

Söndagen den 27:e augusti var det öppet hus i hembygdsgården. 17 intresserade besökare kom till hembygdsgården denna soliga eftermiddag. Gert Gilstring berättade om skräddaregården, föreningen och om donatorn Astrid Kajling. Besökarna kunde ta en rundtur i huset och även titta in i gårdsmuse’et i logen.

Friluftsgudstjänsten hölls den 30:e juli i hembygdsgårdens trädgård i sammarbete med Svenska kyrkan. Totallt hade nio deltagare samlats denna sköna sommarkväll varav kyrkoherden Gerhard Paping höll i gudstjänsten och kantor Gunn Palmqvist stod för musiken. Efteråt kunde deltagarna smaka fallfruktspäron som trädgården serverat. 

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]