Vi är väldigt aktiva då det gäller medlemsvärvning. I Säbro så gick vi från att vara 9 medlemmar till drygt 100 på ett år. Det vi har gjort är att använda oss av sociala medier bland annat så som Facebook. Det är en väldigt viktig kanal för oss. Där är man aktiv och delar intressanta inlägg för att fånga intresset. Vi har även med i en gemensam Facebookgrupp som heter “Västernorrlands föreningsvänner”. Vi uppmuntrar övriga ordföranden att använda grupperna och lära sig av varandra. 

Vi har även rekryterar genom att uppmuntra familjemedlemmar och andra nära att gå med i föreningen. Vi är också sociala på evenemang och pratar med folk, frågar varför de är här och så. Jag har också åkt runt till alla hembygdsföreningar och mött alla ordföranden. Sedan försöker vi uppmuntra att ha igång verksamheten under vintern med, för att hålla engagemanget igång. 

Medlemsbrev har också varit viktigt. Vi skickar ut ett vår-och höstbrev och det uppskattas väldigt mycket, speciellt för de som bor utanför orten. Det gäller att vårda de medlemmar vi redan har med och att visa att vi har en synlig verksamhet med aktiva medlemmar. Det är inte bara styrelsen som jobbar utan alla bidrar med något!

Vill ni komma igång eller fördjupa ert arbete med att blir fler i föreningen finns Värvninguiden att beställa gratis eller läsa digitalt. Här finns mer information: Medlemsvärvning


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: (2022-07-11 09:28:30) Kontakta föreningen
Ändrad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-09-10 09:30:12) Kontakta föreningen