Idag lär vi känna Carl Gustaf, även känd som Calle, ordförande på Ängelholms hembygdsförening. Ängelholms hembygdspark har ständigt toppat listan "mest besökta föreningar" och därför blev vi väldigt nyfiken på detta besöksmål och verksamhet.

Berätta lite om dig själv, vem är du?

- Calle heter jag och är egenföretagare, boende i Ängelholm och aktiv i politiken. Man kan säga att jag sitter på lite många olika stolar ibland. 

Varför valde du att engagera dig ideellt?

- Barnen hade flugit ut och en som jag kände väl i politiken som satt i valberedningen sa att jag borde gå med i en hembygdsförening. Varför inte, tänkte jag! Jag gick med som medlem först någon gång i mitten av 90-talet. Sedan blev jag ordförande kring 2002-2003. 

Berätta om Ängelholms hembygdspark - den är ju otroligt populär! 

- Ja, det är den! Vi får cirka 300-350,000 besökare varje år och tro det eller ej så har den siffran inte sjunkit under pandemin - den har snarare ökat! Vi har en relativt stor park. I den så finns det djurparker där vi bland annat har fåglar, hjortar, getter, får och hästar. Sedan har vi även en lekpark och glass och våffelstuga som är väldigt populär. För 3-4 år sedan byggdes även en scen där vi nu har barnteatrar, konserter och annat kul. 

Vad är det bästa med att vara medlem i er förening?

- Det bästa är tillhörigheten! Vi är nästan 2,000 medlemmar så vi försöker att anordna medlemsdagar där vi gör massa roligt tillsammans. En bonus är ju också att medlemmar går in gratis i våra museer. 

Hur har pandemin påverkat er verksamhet? 

- Det blev ett tapp på värdshus och glasshuset för folk vågade inte sitta och äta. Även om vi har fått fler personer till parken så har vi tappat betalande kunder. Det är även färre folk som går in i museerna med. Vi har dock fått bidrag av kommunen och hoppas ju på att vi får en bra sommar!  

Slutligen, varför ska folk besöka just er hembygdspark? 

- För att det är en oas mitt i Ängelholm. Här finns något för alla åldrar.

Klicka här för att få mer information om Ängelholms hembygdsförening och deras verksamhet. 


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-02-01 09:57:03) Kontakta föreningen
Ändrad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-02-07 16:02:00) Kontakta föreningen