Nyheter

Kära medlemmar i Hembygdsföreningen!

Vi behöver folk i vår styrelse. Är du intresserad av hembygdsparkens utveckling och vill hjälpa till? Då finns det plats för dig! Vi har många roliga arbetsuppgifter där du kan göra en insats! Vi behöver några som kan hjälpa till med aktiviteter, i museerna med mera.

Undrar du något, eller känner att du vill ställa...

Läs mer >

Förra året invigdes en vattenlekbana vid Tekniska museet. Nu är vi igång för att utveckla den, och göra den ännu roligare och lärorikare! De som arbetar med banan är Fredrik Johansson, Tommy Jönsson,  Sven Gudmundsson, Alfred Nerhagen och Susanne Jönsson.

Tack för att Du är medlem i Ängelholms Hembygdsförening!
Snart är det årsmöte, och då bör man ha betalat in avgiften för år 2023!
200 kr enskild , 250 kr för hela familjen.
Bankgiro  547-4424
Swish 123 596 56 78
Tack för i fjol och god fortsättning!
Styrelsen

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Skattjakt under påsklovet!

4 april 2023 11:00 - 4 april 2023 14:00

Gå på skattjakt i hembygdsparken! Tisdagen den 4 april och torsdagen den 6 april, klockan 11–14, kan du leta skatter i parken! I skolmuséet köper man en skattkarta för 40 kronor, och så ger man sig ut och söker!

 

 

Läs mer >

Hembygdsföreningens årsmöte

12 april 2023 19:00 - 12 april 2023 21:00

Ängelholms hembygdsförening håller sitt årsmöte i Restaurang Maltes. Ärenden enligt stadgarna. Dagordning och andra handlingar kommer att finnas tillgängliga via hemsidan.

Föreningen bjuder deltagarna på kaffe och bulle!


Välkomna! /Styrelsen


 

Läs mer >

Valborgsfirande

30 april 2023 19:00 - 30 april 2023 20:00

Det traditionella Valborgsfirandet där Ängelholms Kvartettsångare får sjunga in den vår som också välkomnas med ett vårtal!

Läs mer >

VISA MER

VÅRA BESÖKSMÅL

Luntertunstugan

Alltid tillgängligt.

Luntertunstugan kom till parken i oktober–november 1935. Den är inredd som ett bondehem från 1800-talet. Den var under många år boningshus i den kringbyggda bondgård som låg nära kyrkoruinen i Luntertun, mellan vägen och ån. Man vet inte säkert när stugan byggdes, men i takbjälken ovanför ingången finns årtalet 1673 inhugget....

Läs mer >

Grönvallska gården

Alltid tillgängligt.

Grönvallska gården är ett exempel på ett burget borgarhem från senare delen av 1800-talet. Gården i tegel och furu-korsvirke uppfördes c:a 1820 och låg tidigare, som gatunumret ovanför dörren visar, på Storgatan 73. Hit flyttade grundaren av Grönvalls läderfabrik, Ludvig Grönvall, 1859, och här växte de många barnen upp. Ludvigs efterträdare...

Läs mer >

Lädermuseum

Alltid tillgängligt.

Lädermuseet innehåller på bottenvåningen utställningar från Ängelholms läderepok, framför allt om remtillverkningen och fotbollssömnaden vid Remfabriken.

En trappa upp visas minnen från Kronprinsens husarskvadron, som fanns i Ängelholm 1772–1883. För barn i alla åldrar finns en stor docksamling och en leksaksutställning.

Museerna är öppna sommartid. Grupper och skolklasser är välkomna året om, efter överenskommelse.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]