Nyheter

Besökare har noterat att en hjort rör sig fritt i parken, utanför stängslen. Den har inte rymt, och tillhör inte hembygdsparkens djur.

En ny skulptur finns på plats vid Lekplatsen i hembygdsparken. Den heter Vänskap, är utförd av Jonas Högström, och är resultatet av en generös gåva av Odd Fellows, som en del i logens 100-årsfirande! Skulpturen invigdes fredagen den 21 oktober.

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Luntertunstugan

Alltid tillgängligt.

Luntertunstugan kom till parken i oktober–november 1935. Den är inredd som ett bondehem från 1800-talet. Den var under många år boningshus i den kringbyggda bondgård som låg nära kyrkoruinen i Luntertun, mellan vägen och ån. Man vet inte säkert när stugan byggdes, men i takbjälken ovanför ingången finns årtalet 1673 inhugget....

Läs mer >

Grönvallska gården

Alltid tillgängligt.

Grönvallska gården är ett exempel på ett burget borgarhem från senare delen av 1800-talet. Gården i tegel och furu-korsvirke uppfördes c:a 1820 och låg tidigare, som gatunumret ovanför dörren visar, på Storgatan 73. Hit flyttade grundaren av Grönvalls läderfabrik, Ludvig Grönvall, 1859, och här växte de många barnen upp. Ludvigs efterträdare...

Läs mer >

Lädermuseum

Alltid tillgängligt.

Lädermuseet innehåller på bottenvåningen utställningar från Ängelholms läderepok, framför allt om remtillverkningen och fotbollssömnaden vid Remfabriken.

En trappa upp visas minnen från Kronprinsens husarskvadron, som fanns i Ängelholm 1772–1883. För barn i alla åldrar finns en stor docksamling och en leksaksutställning.

Museerna är öppna sommartid. Grupper och skolklasser är välkomna året om, efter överenskommelse.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]