Intervju med ordförande Ewa Eriksson 

Berätta om er hembygdsförening. 

Vår förening har för det första förmånen att ha en vacker plats där vi kan bedriva vår verksamhet. Det är av tradition en samlingspunkt för Alnöbor och Sundsvallsbor. Det känns viktigt att vi visar att den består och är långsiktig i sin verksamhet. 

Varför valde du att engagera dig i hembygdsföreningen?

Det är väl något som har byggts upp sedan barnsben där man faktiskt har varit här på alla högtider och traditioner. Det har varit en samlingspunkt för familjen. Det känns tryggt och hemtamt på något vis och dessutom så sammanföll det med att vi bytte styrelse här och jag blev tillfrågad. Jag kände att jag ville ha något värdefullt att bidra till när jag blev pensionär. Det känns viktigt att bevara. Det får inte förfalla utan ska byggas upp till något nytt på gammal grund. 

Vad anordnar ni för typ av aktiviteter? 

Vi är väldigt mån om att behålla traditioner som midsommar och valborg och nationaldagen och visa kommande generationer vilka traditioner som finns. Men vi vill också lägga till nya saker som till exempel medeltidsdagar, som vi anordnat för tredje gången i år, medeltida marknader och riddarspel, vilket har varit väldigt uppskattat evenemang med många besökare. Vi jobbar även med en teater som ska förhoppningsvis uppföras nästa sommar. Vi tycker det är viktigt att samarbeta med andra lokala föreningar, ha ett ömsesidigt utbyte och lära känna varandra bättre. Vi är också mån om att hitta nya sätt att presentera oss och digitaliseringen är ju något vi arbetar mycket med, med fiberanslutningar, använda presentationer med inspelningar och marknadsföring via sociala medier. Där finns det mer att lära för oss! 

Varför ska man engagera sig i hembygdsrörelsen? 

Att vara medlem i föreningen ger gemenskap, det ger tillhörighet och det bidrar till att man är en del av att skapa denna mötesplats som vi vill att Tunet och hembygdsgården ska vara för olika intressegrupper så att säga. Det hoppas vi ska skapa goda möten och nya kontakter också.

Se intervjun nedanför. Besök gärna deras hemsida https://www.hembygd.se/alno

 


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2021-12-14 08:08:57) Kontakta föreningen
Ändrad av: (2022-01-17 15:13:33) Kontakta föreningen