Om oss

Alnö Hembygdsförening är en ideell organisation med verksamhet i Alnö socken. Vi är en del av Sveriges hembygdsförbund, med syfte att vårda och synliggöra hembygdens kultur och miljö för att skapa gemenskap, trygghet och identitet. Vår hembygdsgård finns på Tunet vid Alnö gamla kyrka. Där finns servering, bagarstuga, museibyggnader och...

Läs mer >

Nyheter

Café Tunet

 
 
Äntligen kan vi presentera vår nya hyresgäst i caféet på Tunet. Vi ser fram emot trevliga fikastunder hos Carola på Kakburken & Co.

 

 

FIRA TUNNBRÖDETS DAG LÖRDAG DEN 8 MAJ


Denna högtidsdag är instiftad av Tunnbrödsakademin och firas den andra lördagen i maj varje år. Den 8 maj är det dags igen och det uppmärksammas i bagarstugor och på Hembygdsgårdar, i bagerier och caféer runt om i landet. I år slår Tunnbrödsakademin även ett extra slag för tunnbrödsutflykten.

I Tunets...

Läs mer >

Vårfixardag på tunet lördag 24 april, start kl 10 - välkommen!

Nu är det dags att förbereda kyrktunet inför sommaren. Utemöbler ska bäras fram, möbler i Hovidsgårdens kök ska omflyttas, Elvagården behöver lite vårstädning, ved till bagarstugan ska staplas in i vedboden, snickeriarbete på rampen till Elvagården ska fixas. Listan kan göras längre, och små och större insatser behövs!

Är du sugen...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]