Om oss

Häverö-Edebo Hembygdsgård har nio byggnader från 1700- och 1800-talen, hitflyttade från olika delar av de gamla socknarna Häverö och Edebo i dagens Hallstavik. Öppet lördagar och söndagar 9 juli - 27 augusti kl. 12-15 med visning och kaffeservering. Här finns Gammelgården från Gråska, Dragontorpet från Väst Gribby, Bagarstugan från Edebo, ett klassrum från Ronöholms...

Läs mer >

 

Kulturarvsdagarna firas i september varje år. Vi har öppen gård och program med lokalt färgad anknytning till det för hela landet gemensamma temat, i år Hållbart kulturarv: Hållbart mode.

Läs mer

Temautställning Varje sommar ordnar vi efter midsommar en utställning över några av föremålens eller bygdens historia, eller...

Läs mer >

Nu har vår hembygdsförening en egen sida på Facebook! Välkomna att ta del av löpande information och att kommunicera med föreningen och med varandra.

Länk till sidan finns även till höger, under Kontakta oss.

Facebook

Nu kunde vi efter långt corona-uppehåll igen fira vår nationaldag på gården. Den samlade drygt 130 personer, varav många barn, till ett delvis nytt upplägg av dagen.

Ett helt enastående högtidstal hölls av författaren, kompositören och spelmannen, tidigare lärare Rolf Hedin, Skebo kulturförening. Dessutom på vers!

Rolf ställde frågorna: Vad är en...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]