Årsmöte den 4 mars

Den 4 mars träffas vi och har årsmöte med efterföljande fika och samvaro. För detaljer läs mera här.

Välkomna.

Musikkväll men ingen julgransplundring i år

I år så har vi ställt in julgransplundringen. Orsaken är att det har kommit så få barn de senaste två åren. Då vi vet att många kommer på våra evenemang för att fika och ha det trevligt ordnar vi i stället en musikkväll i vintermörkret den 1 februari. Se evenemangskalendern här till höger.

Julmarknad

Välkommen till vår Julmarknad som går av stapeln den 1:a advent,  i Tingshuset 11:00 – 15:00. Den blir helt traditionsenlig med julstämning i alla husen och med försäljning, fika och levande julmusik i Tingshuset.

Föredrag i Kulturhuset, Handen

Glimtar nr 3 2017 blev försenad

Nummer 3 av Glimtar ska nu ha hamnat i din brevlåda men senare än som var tänkt. En del av våra medlemmar som skulle tänkas ha velat anmäla sig till vår bussutflykt fick nu aldrig chansen vilket vi beklagar.

Tack vare annonsering på Facebook, på vår hemsida och via mail till medlemmarna så fick vi ändå ihop 33 deltagare av 40 möjliga.

Tyvärr så har vi bara mailadresser till ett 80-tal medlemmar. Om du har mail och inte anmält din mailadress till oss så gör det här på hemsidan på fliken Medlemskap så skickar vi information om arrangemang som tillkommit eller ändrats sedan senaste Glimtar kom ut. (Vi skickar alltid mail via dolda adresslistor för att undvika att ni drabbas av spam på grund av oss).

 

Bussutflykt till Koppartorp och Nävekvarn

Resized_f6187059-4a0f-47f4-ab63-bfc647cc7322

Två av husen i Koppartorp

Dags att boka plats på vår bussutflykt till Nyköpingstrakten.

Vi besöker den fina 1700-talsmiljön vid Koppartorps koppargruva med museum och hembygdsgård där bjuds på fika.

Därefter så besöker vi Näfvekvarns bruk och dess museum.

Läs mer under aktiviteter.

”Koppartorp gruvby på Tunaberghalvön några mil söder om Nyköping är inte bara ett stycke av paradiset på jorden, den är också en av de intressantaste gruvbyarna i Sverige, centrum för Södermanlands enda medeltida bergslag: hundratals gruvor där främst koppar och kobolt brutits sedan medeltid.”

 

 

 

Nationaldagen den 6 juni

Kom och fira med oss. Läs mer.

Årsmötesprotokollet är nu färdigt

Det kan läsas under Om föreningen/föreningsdokument.

Se handlingarna inför årsmötet

Verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och dagordning inför årsmötet den 5 mars finns nu tillgängliga HÄR;. Välkomna till Tingshuset 13:00!

Välkommen till årsmötet

Den 5 mars träffas vi och har årsmöte med efterföljande fika och samvaro. För detaljer läs mera här.

Välkomna.