Om oss

Hanebo Hembygdsförening bildades 1935 med syfte att bevara och sprida kunskap om kulturarvet!

Hembygdsföreningen äger eller vårdar ett antal byggnader: Hälsingegården Ol-Nils i Hårga som är vår Hembygdsgård. Det gamla soldattorpet, Sävtorpet i Acktjära. Linskäkten i Svedja. Innergården i Bofara med museilogen och Sven-Olles teknikmuseum. Bruksarkivet. Utsiktstorn och raststuga på Hårgaberget....

Läs mer >

Nyheter

Röjardagen

Lördag den 21 maj kl 8.30 samlas vi i byarna för att göra Hanebo fint inför sommaren. Efter städningen serveras kolbullar från kl 11 vid Lövlundsskolan. Kontaktpersonerna för varje samlingsställe finns i senaste Hänt i bygdenpå sidan 27. Alla är välkomna!

Fixardag

Lördag den 11 juni kl 10-14 träffas alla som vill på hembygdsgården Ol-Nils för att snygga till inför sommaren. Vi jobbar någon timme med smålagningar och lite målning. Ta med eget fika. Välkomna!

Hanebo Jul

Du som saknar något nummer av Hanebo Jul kan nu läsa det som PDF-fil, klicka på länken gamla Hanebo Jul så kommer de upp. Det finns även ett register över samtliga artiklar som varit publicerade i  Hanebo Jul sedan 1948.

 

Hanebo Jul omslag
Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Kyrkvandring

June 5, 2022, 7:00 AM - June 5, 2022, 12:00 PM

Vandring till gudstjänst Hanebo kyrka kl 11. Start vid Västansjö skola kl 07.00, passerar Flinks i Lotan ca kl 08.00. Ta med egen matsäck!
 

Läs mer >

Musik på Sävtorpet

July 5, 2022, 7:00 PM - July 5, 2022, 9:00 PM

Invigning av det nyrenoverade Sävtorpet som skjutits fram ett par åt. Musik i sommarkvällen i samarbete med Acktjära byförening. Fika och korv finns att köpa.

Läs mer >

Sommarservering på hembygdsgården

July 7, 2022, 12:00 PM - July 10, 2022, 5:00 PM

Uteservering på gårdstunet men även möjlighet att sitta inomhus. Servering av kaffe, smörgåsar, våfflor och ostkaka. Hantverksladan är öppen och alla är välkomna att gå in i hembygdsgården och uppleva miljön samt sommarens utställningar. Öppet tors-sön kl 12-17 under två veckor.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]