Om oss

Hanebo Hembygdsförening bildades 1935 med syfte att bevara och sprida kunskap om kulturarvet!

Hembygdsföreningen äger eller vårdar ett antal byggnader: Hälsingegården Ol-Nils i Hårga som är vår Hembygdsgård. Det gamla soldattorpet, Sävtorpet i Acktjära. Linskäkten i Svedja. Innergården i Bofara med museilogen och Sven-Olles teknikmuseum. Bruksarkivet. Utsiktstorn och raststuga på Hårgaberget....

Läs mer >

Nyheter

Fixardag

Onsdag den 6 juli kl 9-11 träffas vi på hembygdsgården Ol-Nils för att snygga till inför sommarens öppethållande. Vi ställer ut möbler, fixar lite smålagningar och lite målning. Ta med eget fika. Alla som vill är varmt välkomna!

Hanebo Jul

Du som saknar något nummer av Hanebo Jul kan nu läsa det som PDF-fil, klicka på länken gamla Hanebo Jul så kommer de upp. Det finns även ett register över samtliga artiklar som varit publicerade i  Hanebo Jul sedan 1948.

 

Hanebo Jul omslag

Sävtorpet

Sävtorpet har renoverats utvändigt så att det ska kunna hålla för väder och vind än i många år och fortsätta att fungera som besöksmål. Det som har gjorts är i korthet:

  • åtgärd av grund kring byggnaderna
  • nya spåntak, nock-och vattbrädor samt vindskivor
  • plåtskydd av gammalt spåntak på en byggnad
  • diverse trälagningar där skador fanns...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Musik på Sävtorpet

July 5, 2022, 7:00 PM - July 5, 2022, 9:00 PM

Invigning av det nyrenoverade Sävtorpet som skjutits fram ett par åt. Musik i sommarkvällen av Bollnäsbygdens spelmanslag. Fika och kolbullar finns att köpa. Arrangemanget görs i samarbete med Acktjära byförening.

Läs mer >

Sommarservering på hembygdsgården

July 7, 2022, 12:00 PM - July 10, 2022, 5:00 PM

Uteservering på gårdstunet men även möjlighet att sitta inomhus. Servering av kaffe, smörgåsar, våfflor och ostkaka. Hantverksladan är öppen och alla är välkomna att gå in i hembygdsgården och uppleva miljön samt sommarens utställningar. Öppet tors-sön kl 12-17 under två veckor.

Läs mer >

Feststänger till hambon

July 8, 2022, 10:00 AM - July 8, 2022, 1:00 PM

Tillverkning av feststänger för att pryda hembygdsgården till hälsingehambon den 9 juli. Vi bjuder deltagarna på fika. Serveringen och hantverksladan öppnar kl 12.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]