Om oss

Hanebo Hembygdsförening bildades 1935 med syfte att bevara och sprida kunskap om kulturarvet. I skuggan av det sägenomspunna Hårgaberget ligger hembygdsgården Ol-Nils som är föreningens hembygdsgård och naturliga samlingsplats under sommaren. Vintertid används den gamla byskolan Lövlundsskolan i Kilafors som centrum för kursverksamhet, studiecirklar, filmkvällar med mera. På Lövlundsskolan återfinns...

Läs mer >

Nyheter

Lördag den 13 maj samlades vi  för att göra Hanebo fint inför sommaren. I år var vi hela 128 personer som deltog och det gick åt över 100 kolbullar vid Lövlundsskolan efter städningen. Tack alla som deltog - bra jobbat!

Sommarcaféet planeras att vara öppet 1-23 juli kl 12-16. Aktiviteterna nedan är på hembygdsgården Ol-Nils i Hårga om inte annat anges. För mer detaljer - se aktiviteter längre ned på sidan.

28 maj 07.00 Kyrkvandring

21 juni 18.00 Boksläpp av dialektordboken "Tale i Hannbo" på Lövlundsskolan. Obs! Nytt datum!

3 juli 14.00 firar vi vårt...

Läs mer >

Du som saknar något nummer av Hanebo Jul kan nu läsa det som PDF-fil, klicka på länken gamla Hanebo Jul så kommer de upp. Det finns även ett register över samtliga artiklar som varit publicerade i  Hanebo Jul sedan 1948.

 

Hanebo Jul omslag
Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Boksläpp - OBS NYTT DATUM!

21 juni 2023 18:00 - 21 juni 2023 19:30

Boksläpp av den nya dialektordboken "Tale i Hannbo". Vi får höra om bokens tillkomst, mingla med redaktionen och samtala - på dialekt eller valfritt tungomål. Vi serverar bubbel och tilltugg - välkomna!

Läs mer >

Sommarservering på hembygdsgården

1 juli 2023 12:00 - 1 juli 2023 16:00

Sommarserveringen på gårdstunet håller i år öppet dagligen i tre veckor kl 12-16. Vi serverar fika, enklare smörgåsar, våfflor och ostkaka. Hantverksladan har öppet och i hembygdsgården finns en utställning om Skogen kol och en utställning med textiler från våra samlingar. Välkomna!

Läs mer >

Jubileum – Hanebo hembygdsgårds härbre 500 år!

3 juli 2023 14:00 - 3 juli 2023 16:00


Jubileum – Hanebo hembygdsgårds härbre 500 år!

Föreläsning om våra äldsta bevarade timmerbyggnader och dåtidens timringsteknik av byggnadsantikvarie Daniel Olsson och timmerman Martin Karlsson. Vi samlas vid bänkar runt härbret men man kan gärna ta med egen stol. Vi avslutar med gemensamt fika.

Samarrangemang av Hanebo hembygdsförening, Lassas Byggnadsvård och Länsmuseet Gävleborg. Foto:...

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]