Nyheter

Första tisdagen i månaden 14.00 - 17.00 från maj till och med september samt söndagen den 14 juli, är det Öppet Hus på Hembygdsgården med fika och tillgång till våra samlingar.

Välkomna!

Årets Öppet hus är följande dagar under 2024:
7 maj
4 juni
9 juni - årsmöte
2 juli
7 juli -...

Läs mer >

Kära hembygdsvän

Välkommen till ett nytt år med Hembygdsföreningen. En ny årsbok är nu klar och på väg ut till er medlemmar. Den bör nå er i vecka 9. Saknar du den eller vill bli medlem så kontakta oss.

Här är lite ur innehållet: Per Ragnarsson, Murhaf Hamid, Dr Petersson och Björn Kryhl.

Läs mer >

Glimåkra Hembygdsförening har erhållit bidrag från Jordbruksverket (EU-finansierat) för en nybyggnation av en handikappanpassad toalett samt byte av tak på en av ladugårdslängorna. Utöver bidraget från Jordbruksverket har också bidrag erhållits från Östra Göinge kommun samt Sparbanksstiftelsen i Glimåkra. Arbetet med toalett och tak kommer att genomföras under 2018.

Status på...

Läs mer >

EU-logga

Om oss

Glimåkra Hembygdsförening bildades 1953 under namnet Glimåkra Natur och Fornminneskommitté. Kommunfullmäktige hade beslutat att tillsätta en kommitté för vården och tillsynen av natur och fornminnen inom socknen. 1973 ändrades namnet till Glimåkra Hembygdsförening och föreningen anslöt sig till Skånes Hembygdsförbund. Föreningen äger och förvaltar...

Läs mer >

Aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]