Om oss

Glimåkra Hembygdsförening bildades 1953 under namnet Glimåkra Natur och Fornminneskommitté. Kommunfullmäktige hade beslutat att tillsätta en kommitté för vården och tillsynen av natur och fornminnen inom socknen. 1973 ändrades namnet till Glimåkra Hembygdsförening och föreningen anslöt sig till Skånes Hembygdsförbund. Föreningen äger och förvaltar Hembygdsgården i Drakeberga och Backstugan i Bosarp. Dessutom sköter hembygdsföreningen utemiljön på Sporrakulla. Under åren har flera publikationer givits ut och sedan 1985 kommer årligen en årsbok ut som distribueras till de ca 750 medlemmarna.

Läs mer >

Nyheter

ÖPPET HUS 2019

Hembygdsgården i Drakeberga har öppet första tisdagen i varje månad
under perioden maj-september mellan kl 14.30 och 17.
Kaffe serveras och samlingarna visas.

Hjärtligt välkomna!

 

Projekt med EU-bidrag

Glimåkra Hembygdsförening har erhållit bidrag från Jordbruksverket (EU-finansierat) för en nybyggnation av en handikappanpassad toalett samt byte av tak på en av ladugårdslängorna. Utöver bidraget från Jordbruksverket har också bidrag erhållits från Östra Göinge kommun samt Sparbanksstiftelsen i Glimåkra. Arbetet med toalett och tak kommer att genomföras under 2018.

Status på...

Läs mer >

EU-logga

Välkommen till Glimåkra hembygdsförening

Du tittar just nu på föreningens nya hemsida. Denna nya hemsida är under uppbyggnad och mer material kommer in på sidan efter hand.

Hälsningar 
Glimåkra Hembygdsförening

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]