Om oss

Välkommen till Getinge-Rävinge Hembygdsförenings hemsida. Vårt mål är att fortsätta att slå vakt om och bevara bygdens kulturarv.

Men även ta tillvara nutiden för att kunna föra denna historia vidare till våra efterföljande. För detta krävs engagemang och ideellt arbete. Ett sätt att visa engagemang är att vara medlem i Hembygdsföreningen...

Läs mer >


Ett Stort Tack till alla er som kom och firade 50 års jubileet med oss!  Fantastiskt mycket glädje och härliga möten.

Tack till alla som bidrog med upplevelser under dagen och Tack till Halmstad kommun som gav ekonomisktstöd för att göra det möjligt.

Tack till våra leverantörer som bidrog med material...

Läs mer >

Det finns en ny bok om Getinge-Rävinge att förkovra sig i.

Boken Näringsliv i Getinge - Rävinge, är tryckt i en begränsad upplaga. Den har fått väldigt mycket beröm efter intruduktion vid vårt 50 års jubileum. 

Boken säljs på följande försäljningsställen;

Hembygdsgården Getinge

Direkten Eliassons Kiosk Getinge

Getinge Snickeri Getinge

Falkenbergs Sparbank  Getinge

Hafi  Brännarp

Hair by Riffe Getinge

Biblioteket Getinge 

Bokpris/st...

Läs mer >

 

Getinge – Rävinge Hembygdsförening har som gåva mottagit en säregen sten från Jörgen Fajerssons stenbrott. Hallands Geologiklubbs experter har konstaterat att stenen är Kinnediabas från Västergötland, av en mycket ovanlig storlek, cirka 1 m i diameter. Den har kommit hit med hjälp av inlandsisen och under hela transporten slipats till...

Läs mer >

Diabassten
Diabassten
Diabassten

Vi i Getinge-Rävinge Hembygdsförening har varit behjälpliga till Kyrkan i Getinge o Rävinge, med att ta fram material för  kulturgravar.

Gå in på följande länkar för att lyssna och se bilder på personernas historia och betydelse för Getinge o Rävinges bygd.

Kulturgravar Getinge

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Kulturafton med frågesport

24 september 2023 14:00 - 24 september 2023 16:30

Halmstadskretsens Hembygdsföreningar har kulturafton med frågesport som består av 7 st lag ett av dem är Getinge Hembygdsförening. Det sker i Snöstorps Församlingsgård Söndagen den 24 september kl 14.00. Utöver frågesporten är det underhållning av musikkapell, lotterier och kaffe med hembakat. Kom gärna dit och heja framförallt på Getinge laget.  Man behöver inte...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]