Aktiviteter under resten av 2018

Som nämnts är en ny hemsida på gång eftersom hembygdsförbundet har beslutat att ett nytt system behöver implementeras. Det är också en bra idé eftersom den nuvarande hemsidan är svår att underhålla.

Här och nu är därför en ny hemsida på plats för vår förening. Den du läser på nu, är den gamla och den kommer senast vid årets slut vara borttagen. Från och med nu kommer jag att proritera underhållet av den nya hemsidan. Det innebär att aktiviteter endast kommer att synas på den nya hemsidan.

Detta är en länk till den nya hemsidan

Aktuella aktiviteter kommer upp direkt på dess startsida. OBS! Det kan vara lite felvisning av datum i kalender på vissa mobiler. Därför skall du kontrollera det som omtalas om aktiviteten, det är datumet som står där som gäller (dag, datum, klockslag).

Ny hemsida börjar ta form

En ny hemsida är under uppbyggnad. Innehållet är inledningsvis detsamma som på den nuvarande hemsidan. Skillnaden är naturligtvis utseendet men framförallt handlar det om att den blir lättare att underhålla.

Program för 2018

Det nya programmet är nu publicerat. Klicka som vanligt på ”Program” i menyn til vänster för att se det aktuella programmet.

Westerbloms i Spillersboda

Utställningen i Sjöstugan, ”100 år med Westerbloms – ett handelshus i Roslagen”, kan nu också ses här på hemsidan. Klicka på länken nedan.

Westerbloms i Spillersboda

Utflykt till Ulva Kvarn, anmälan senast 31 juli

Bussutflykt till Ulva kvarn,(8 km norr om Uppsala).

Ulva kvarn är en hantverksby med diverse verksamheter som t.ex. Ateljé, glashytta, silversmedja, presentbutik mm. Café och restaurang finns.

Gå gärna in på: www.ulvakvarn.com.

Bussen avgår kl 10.00 från Frötunagården, återfärd kl 16.00.

Anmälan är bindande och skall ske senast den 31 juli. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Anmälan till Siv Bjureström på nr 070 – 799 52 11.

Resan sponsras för medlemmar i LRF och Hembygdsföreningen. Detta är ett samarbete med LRF.

Nationaldagsfirande

Sommaren kom och gick …
Nu får vi hoppas att den är tillbaka till 6 juni, Nationaldagen.

Vi firar traditionsenligt 6 juni vid Sjöstugan, där Per och Gustav Zethelius med körer kommer att stå för musikunderhållningen.

Vår kyrkoherde Susanna Widner håller nationaldagstalet. Gustav kommer att spela på sin trumpet och tillsammans sjunger vi också några sånger tillsammans.

Dagen avslutas med kaffeservering med läckert bröd.

OM det skulle bli regn ses vi i Frötunagården.

Välkomna till en fin försommardag!

Program 2017

Så har det nya programmet för 2017 kommit. Du finner det i menyn til vänster som vanligt, eller genom att klicka här.

Årets programpunkter kommer även att återfinnas i aktivitetsprogrammet till höger på hemsidan.

Frötuna-Norrtälje Spelmansstämma

Ny stämma i Frötuna med allspel, buskspel, spelmanskonsert, riksspelman Olov Johansson, visstuga, låtutlärning, dans, servering m.m.

Spelmansstämman går av stapeln den 10 juli 2016 vid Sjöstugan, i Frötunagården och Norrtälje kyrka och återkommer även 2017!

Besök stämmans hemsida för all information!

 

Nytt program för 2016

Det nya programmet för 2016 har nu kommit

Du finner det genom att välja Program i menyn till vänster. Programpukterna är också inlagda som aktiviteter som du ser här till höger på sidan.


Bilden är från juni 2006

Så var det nya uthuset färdigt!

Anne Marie HagströmFotograf: Anne Marie Hagström

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter