Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Guidad vandring på Drottningholmsmalmen

October 1, 2022, 11:00 AM - October 1, 2022, 1:00 PM

Vi guidas av kulturhistoriker Stina Odlinder Haubo. Samling lördag 1 oktober kl 11:00 vid Hertigarnas Stall (huset närmast brofästet). Parkera på slottsparkeringen.

Läs mer >

Nyheter

ÅRSMÖTE 29 mars 2022 följt av föredrag VIKINGATIDENS VAGGA

Alla medlemmar är välkomna till föreningens årsmöte som hålls kl 18.00 den 29 mars Plats: Biblioteket, lokal Fyren, Ekerö centrum

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar blir det föredrag som är öppet för alla i biblioteket kl 19:00 om VIKINGATIDENS VAGGA. Föredragshållare är arkeologen och författaren Kristina Ekero Eriksson.

Föredraget arrangeras av Fornminnessällskapet i samarbete...

Läs mer >

Nytt fynd av skålgropssten

På Nyckelbygravfältet har en sten med ett antal skålgropar hittats av Roger Wikell, arkeolog med stort intresse för och kunskap om skålgropar. Fornminnessällskapet har märkt ut stenen med en skylt. Se mer på sidan: Ny upptäckt: Sten med skålgropar

Visa fler

Om oss

Fornminnessällskapet på Mälaröarna vill väcka intresse för och sprida kunskap om Mälaröarnas förhistoria. Vi arbetar sedan 1977 med vård och skyltning av Ekerö kommuns fornlämningar i samarbete med stat och kommun och andra intresserade.  Vi anordnar utflykter, promenader, föredrag och studiebesök.

I vår cirkelverksamhet studerar vi Mälaröarnas förhistoria. Det går att hoppa...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]