Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Krämarstan

Alltid tillgängligt.

Krämarstan i Finnerödja socken (länk till Karta och texter)
En plats med bebyggelselämningar där Resandefolk bott. Sedan 1970-talet har studier bedrivits av medlemmar i Finnerödja hembygdsförening om Krämarstan och Resandesläkter i bygden. Särskilt om dem som bodde i "Krämarstan" under 1900-talets första årtionden. Väl skyltat och dokumenterat område. 
Området...

Läs mer >

Jordgubbsleden

Alltid tillgängligt.

 

Jordgubbsleden är en 9 km lång rundslinga. Leden går i en lång sväng runt Finnerödja samhälle. Det är lämpligt att utgå från Finnerödja Hembygdsgård där bra parkering finns. Man kan även välja helt andra ställen utefter leden, till exempel badplatsen vid Åbydammen. Leden går mest på stigar...

Läs mer >

Klockarskogen

Alltid tillgängligt.

Klockarskogen  ett fint naturområde nära hembygdsgården.  Promenera i lugn och ro i Klockarskogen som ligger ett stenkast från den brusande E20. 

Ligger ovanför backen på gamla riksvägen mot Gårdsjö.  Väg till vänster. En bit in på hygget före skogskanten. 

Fler bilder

Koordinater:  58.92061, 14.41472

Läs mer >

Kontakta oss

 C/O Lena Gribing, Anderstorpsvägen 30 , 69594 FINNERÖDJA
 Klockargården, Paradistorg, Finnerödja
 070-2317715 070-7497407[email protected]

Nyheter

Vi träffas en gång i veckan och planerar utflykter för att leta reda på gamla torpgrunder och platser som glömts bort.  En del platser har tidigare märkts ut med skyltar. Nu dokumenteras de med koordinater och historia. Vi letar bilder och berättelser som vi lägger ut på hembygdsportalen.

Gå här till lista för de platser...

Läs mer >

Goddagar
Gustafssons husgrund vid Hävden
Hyttan ruin

Fina gärdesgårdar har omgivit hembygdsgården i många år. De blir ca 10 år och sen måste man göra nya eller åtminstone renovera. En ny del gjordes av en "professionell värmlänning" strax före midsommar i år. Den ersatte en gammal gärdesgård som rasat. Många tittade på, beundrade och lärde. Det diskuterades hantverkstekniker, regionala...

Läs mer >

Färdig gärdesgård
Ny gärdesgård med hank av grantoppar
Arbetet igång.

Om oss

Finnerödja Hembygdsförening bildades 1942 på en önskan av medicine doktor och hembygdsforskaren Gustaf Neander.  Hembygdsgården strax utanför samhället är basen i föreningens verksamhet som drivs av en mycket aktivt och idéellt arbetande  personer med anknytning till Finnerödja.
Läs mer om föreningen här!

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]