Om oss

Vi är en tämligen ung, men mångsidig och aktiv hembygdsförening som grundades 21:a augusti 1986. Ni hittar oss i det lilla pittoreska fiskeläget Baskemölla, 5 km norr om Simrishamn.

Vår, enligt stadgarna, viktigaste uppgift är att bedriva kultur och traditionsbevarande verksamhet samt främja gemenskapen mellan boende i Baskemölla. Detta gör vi...

Läs mer >

Nyheter

Översiktligt program för 2024 presenteras nedan. För detaljer se hemsidan under rubriken: "Våra arrangemang". Information publiceras 2-3 månader i förväg. Inbjudan skickas även till medlemmar per mail. Glöm inte att se till att du anmält korrekt e-mail adress!

Program 2024 utgåva v3.pdf

Idag den 12 juni var vi 6 medlemmar/volontärer som röjde och rensade ogräs runt Kråsebo och Garnboden (se bilderna nedan. Fotografen saknas på bild).

Gången som är en del av Skåneleden är nu tillgänglig och lätt att vandra på. Även gången mot havet söder om Kråsebo är röjd.

På Sivs initiativ lade...

Läs mer >

Över 20 deltagare slöt upp till Naturvandringen på Stenshuvud lördagen den 25 maj. Vi samlades på södra parkeringen och vandrade över Kortelshuvud till Naturum. Några valde vandring nedom Kortelshuvud. Framme vid Naturum möttes vi av nationalparkens naturguide Emmy som engagerat berättade historiken kring Stenshuvud, nationalparkens tillkomst, vad gäller när man besöker en...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Byavandring 3 juli

3 juli 2024 18:00 - 3 juli 2024 20:00

Byavandring i Baskemölla som tidigare år varit en mycket uppskattad aktivitet. Planering av program pågår. Initierade uppgifter gör gällande att det kan handla om simsällskapets historia och området kring badplatsen. Så boka in detta i kalendern.

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]