Om oss

Ysane Norje Hembygdsförening vill värna om det lokala arvet, om närhet och trygghet för våra boende och för gemenskap i aktiviteter som passar många.

I Ysane Norje Hembygdsförening arbetar vi med kultur, historia och aktiviteter i de norra delarna av Sölvesborgs kommun. Det historiska Tingshuset i Norje är numera ortens Hembygdsgård, där har vi bemanning vardagar kl 07.30-15.30 (lunch 12.00-12.30). Tel dagtid 0456-319 30.

Med stöd av Sölvesborgs kommun bedriver vi Fritidsgård i Havsgården tre kvällar per vecka. Då har våra barn och ungdomar möjlighet att träffas, leka, skapa, göra läxor eller bara koppla av. 

Föreningen har ca 200 medlemmar och är vi är tacksamma för allt medlemsstöd vi får. Våra medlemsintäkter, tillsammans med ex vis försäljning av fika och mat vid aktiviteter, gör att vi många gånger kan bjuda på arrangemang till väldigt låga priser. Vill du bli medlem så kontaktar du oss på ovanstående telefonnummer eller via mail på [email protected]. Det går också bra att betala in medlemsavgiften till BG 5781-9732 (enskild medlem 200,- och familj 300,-). Glöm då inte att skriva ditt/era namn, din/er adress och kontaktuppgifter (tel/mail).

Vi behöver också fler som vill hjälpa till i föreningen, det kan vara allt ifrån planera framtid, trädgårdsarbete, bygge, fikaservering, försäljning och delaktighet vid våra aktiviteter. Vi behöver dig för att vi ska kunna hålla en levande Hembygdsförening. Kom och var med!