Om oss

Västerfärnebo Hembygdsförening bildades redan 1915 och några år senare började Gammelgården ta form med byggnader från det gamla naturahushållet. Den ligger naturskönt intill Svartån som rinner genom socknen från Norberg till Västerås och ut i Mälaren. Vi har även övernattningsmöjligheter på ställplats.

I Västerfärnebo har man varit mån om att ta tillvara ett rikt kulturarv. Det finns även bevarat och mycket väl dokumenterat i flera omfattande böcker. Västerfärnebo har en unik och omfattande textiltradition. Västmanlands folkdräkt har i huvudsak sitt ursprung från Västerfärnebodräkten.

Ett omfattande sommarprogram genomförs varje år på Gammelgården. Konst- och hantverksrundan som ger våra lokala hantverkare och konstnärer tillfälle att under andra helgen i augusti visa och sälja sina alster har en av sina stationer på Gammelgården.

Du är välkommen som medlem vare sig du bor i Västerfärnebo eller i förskingringen. Vi tar tacksamt emot idéer och synpunkter på vår verksamhet och innehållet på vår webbplats här och på www.vasterfarnebo.se.