Om oss

Välkommen till Ununge Hembygdsförening! Föreningen startade 2008 och är verksam i Ununge socken, Norrtälje kommun. Vi har ca 130 medlemmar och vi håller till i Ununge församlingshem, där vi ordnar olika aktiviteter och håller våra styrelsemöten.

I maj åker vi på en vårutflykt, i början av juni anordnar vi Unungeloppet för stora och små och i slutet av sommaren Hembygdsdagen, med olika programinslag. Under hösten kan det bli olika överraskningar och i slutet av november avslutar vi alltid året med vår populära julmarknad, som vi kallar Unungejul. För aktuell information om våra aktiviteter, titta under "Aktiviteter" här på hemsidan.

Vi har också en studiecirkel som träffas en gång i månaden och fördjupar sig i Ununges historia. Under åren har föreningen haft ett stort antal visningar av Unungefotografen Sven Erikssons bilder från 1920-40-tal. Vi har också arrangerat fototävlingar och gett ut almanackor med bilder från tävlingarna. Dessutom har vi gett ut ett antal skrifter om Ununge, som finns att beställa.