Ännu är det sommar i hembygden

Sommaraktiviteterna fortsätter att förgylla vår tillvaro.
Hitta dem här i länken

Sommardvala

Nu stänger förbundets kansli fram till den 13 augusti. Välkomna åter då!

Södermanlands hembygdsförbund önskar alla hembygdsvänner en riktigt härlig sommar

Vill ni ha en brandsläckare?

Sörmländska föreningar som har sin fastighet och/eller sina samlingar försäkrade genom Hembygdsförsäkringen erbjuds nu en brandsläckare. Svara på fyra korta frågor så vi kan verkställa detta erbjudande på bästa sätt: https://sv.surveymonkey.com/r/JQLP93T 

Ändringar i Sommar i Hembygden

Smedjans dag i Ramshammar, Kjula Jäder, är flyttad från den 7 aug till den 19 aug.

För fler ändringar och mer detaljer se resp förenings hemsida. Adresserna finns under ”Föreningar och museer” till vänster.
Hela tidningen finns i den blå boxen till höger.

Sommar i hembygden finns också på din turistbyrå

Kulturarvsdagarna 2018

Gammaldags fika! Dela kulturarvet på Kulturarvsdagarna 2018. Bilder från tävlingen ”Händer i hembygden”

Hög tid att anmäla ditt arrangemang till evenemanget på Riksantikvarieämbetet. Årets evenemang äger rum mellan fredagen den 7  till söndagen den 9 september. Anmäl senast den 30 juni så syns du på webbplatsen under hela sommaren!
Länk till Riksantivarieämbetet

 

Midsommar i Sörmland

Den Sörmländska hembygdsrörelsen firar traditionsenligt midsommar i dagarna tre. Välkommen till det midsommarfirande som passar dig! Midsommar 2018

 

Tävlingen är avgjord!

Tävlingsresultatet från Gammaldags Malmköpings Marknad finns i länken här. Rätt svar kommer att publiceras i höstens första nummer av Dymlingen.

Grattis till vinnarna: Lars Andersson, Ann-Charlotte Strid Johansson, Åsa ”The Best” Andersson och Per Johansson.

 

Nya hemsidan

Bergshammars hembygdsförenings nya hemsida har redan blivit publicerad. Här kan ni få en idé om hur er sida kan komma att se ut när ni också kommit gång. nya.hembygd.se/bergshammar 

GDPR

GDPR ordförandekonferensen Här är bildspelet från Ordförandekonferensen den 3 maj.

Det första vi bör göra är alltså att skapa en bild av vilka register föreningen för. Här finns Södermanlands hembygdsförbunds förteckningsregister, som det ser ut den 22 maj 2018. Vi utgår från att detta successivt kommer att utvecklas allteftersom konsekvenserna av den nya lagen kommer att konkretiseras ytterligare.

 

En smart digital höst

För att vi ska lyckas så bra som möjligt med höstens träffar om e-arkivering och digitalt arbete ber vi er säga vad ni vill i en enkät som finns i denna länk. Det går också att följa QR-koden här. Enkäten pågår fram till slutet av maj.