På varje plats


 
Var du än befinner dig, finns massor av spännande berättelser. Överallt, kring varje skola, är landskapet fyllt av samhällskunskap, matte, teknik, idrott, historia, bild, språk – hela läroplanen finns där ute. Är du nyfiken på hur du kan arbeta med din skolas närmiljö? Ta en titt på våra lärarhandledningar och filmer kopplat till På Varje Plats. Här hittar du tips på hur du kan arbeta med järnvägssamhället, äldre kyrkor, medeltida borgar, forntiden och mycket annat. 

Nedan finns länkar till de sex lärarhandledningarna. Klicka på bilden för att komma till den handledning du önskar!
 

Image
Image
 
 
ImageImage
 

ImageImage
 

Här kan du se en introduktionsfilm om På Varje Plats samt fyra temafilmer.

Tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi dig och dina kolleger att hitta de bästa platserna för det ämne eller tema ni vill arbeta med. Vi tar hjälp av olika arkiv och databaser, hembygdsföreningar och byalag i arbetet med att ta fram material. 
 
Vilka berättelser och ämnen finns kring din skola? Tag kontakt med kulturarvspedagog och hembygdskonsulent Ida Kroon på [email protected] eller ring 0708 – 600 877 vid frågor.
 
På Varje Plats är framtaget i ett samverkansprojekt mellan de fyra organisationerna Skånes Arkivförbund, Trelleborgs Museer, Regionmuseet Skåne och Skånes hembygdsförbund med projektmedel från Region Skåne och Kulturrådet.

Image

Förening:

Skånes Hembygdsförbund

Skapad av: (2020-08-10 10:21:09) Kontakta föreningen
Ändrad av: Skånes Hembygdsförbund (2024-02-29 14:24:17) Kontakta föreningen